Pančevo

Putevi Srbije: Radovi u Pančevu izmenili režim saobraćaja 3

Putevi Srbije: Radovi u Pančevu izmenili režim saobraćaja

 Javno preduzeće Putevi Srbije saopštilo je da će se od 1. do 13. aprila izvoditi radovi na pojačanom održavanju desne kolovozne trake, na državnom putu I B reda broj 10, Prvomajska ulica u Pančevu, od raskrsnice sa Ulicom Bore Stankovića do raskrsnice sa Bavaništanskim putem.

Poezija energičnih glasova mlade književnosti 6

Poezija energičnih glasova mlade književnosti

Drugi rođendan jedinog književnog serijala u gradu „Punchtown poetry“ biće proslavljen večeras u Štabu Pogon, u Pančevu, sa početkom u 20 časova, kazao je za Danas Stefan Stanojević, pesnik, osnivač, a pored Tijane Savatić i urednik tog serijala. 

Klasična muzika samo za izabrane 7

Klasična muzika samo za izabrane

Sava centar već nekoliko godina organizuju doček Nove godine uz koncerte klasične, džez, latino i druge muzike pod nazivom Otmeno. Prvi deo proslave i poslednji sati odlazeće godine, po pravilu, protiču uz tonove umetničke muzike u velikoj Sali SC, dok se posleponoćni sati i prvi dan nove godine proslavljaju u ritmu popularnih muzičkih pravaca u holu ispred sale.

Fabrika za preradu elektronskog i opasnog otpada 8

Fabrika za preradu elektronskog i opasnog otpada

U Srbiji se organizovano skuplja oko 80 odsto komunalnog otpada dok ostatak završava na divljim deponijama, kojih u Srbiji ima više od tri i po hiljade, a svakodnevno niču i nove.

Likovna kolonija "Gamzigrad 2018" u Pančevu 12

Likovna kolonija „Gamzigrad 2018“ u Pančevu

Večeras će u salonu Narodnog muzeja u Pančevu Miloš Đuričić, umetnički rukovodilac Narodnog pozorišta Timočke krajine – Centra za kulturu „Zoran Radmilović“ otvoriti izložbu radova sa 25. Međunarodne likovne kolonije „Gamzigrad 2018“ .

Dunavska ostrva zaštićeno područje 13

Dunavska ostrva zaštićeno područje

Studiju o zaštiti područja Dunavska ostrva, koju je izradio Pokrajinski zavod za zaštitu prirode, usvojila je skupština grada Pančeva, na osnovu koje je donela odluku o zaštiti prirodnog dobra „Pančevačke ade“.

PrvaPoslednja