Novi Bečej: SNS preuzela vlast, podržala ih DS 1

Vlast u Novom Bečeju formirala SNS sa svojih 14 odbornika, kojima su podršku dala tri odbornika sa liste Grupa građana Milivoj Miša Vrebalov i jednim odbornikom SVM, dok su Liga socijademokrata Vojvodine i SRS u opoziciji.

P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }A:link { color: rgb(0, 0, 255); }

Saša Maksimović iz SNSa je na predlog predsednika SO novi Bečej sa 20 glasova podrške izabran za predsednika opštine Novi Bečej, dok je za njegovog zamenika imenovan dr Branko Svilengaćin, takođe iz SNS.

– Prvo što ćemo uraditi je analiza opštinskog budžeta šta su nam zaduženja i preostala dugovanja i šta od projekata postoji, s obzirom na to da je SNS učestvovala u vlasti prethodne tri godine, mi određena znanja imamo o tome. Sve projekte koje smatramo da su dobri, bez obzira što su naši prethodnici radili mi ćemo to nastaviti. Ono što nas očekuje je mnogo rada. Naš cilj je da zadržimo što više mladih u opštini – naveo je Maksimović.

Prethodni predsednik opštine, Saša Šućurović iz LSV sada je u opoziciji, a svoje viđenje nove koalicije u Novom Bečeju komentariše kao guranje pod tepih problema.

– Iako je tokom cele izborne kampanje slučaj Heterlendi služio Srpskoj naprednoj stranci da ukaže na zloupoterbe položaja funkcionera Demokratske stranke: Milivoja Vrebalova i Bojana Pajtića, to ih nije sprečilo da formiraju koaliciju sa predstavnicima te iste partije. Milivoj Vrebalov je pokušao da ospori pripadnost njega i njegovih odbornika Demokratskoj stranci tako što je na izbore izašao pod nazivom Grupa građana Milovoj Vrebalov, ali su skoro svi njegovi odbornici i dalje članovi DS. Bojim se da je ova koalicija napravljena isključivo zarad najužeg privatnog i političkog interesa i da će na ovaj način još jedna afera, kojom su oštećeni građani, ostati nerazrešena i gurnuta pod tepih. Mi ćemo se truditi da budemo konstruktivna opozicija i da sve projekte koji su od interesa za stanovnike opštine Novi Bečej podržimo, kao i da za one za koje smatramo da nisu u interesu naših sugrađana osporimo i alarmiramo javnost o njihovoj štetnosti – ocenio je Šućurović.

Za predsednika SO Novi Bečej izabran je dosadašnji predsednik Mirjan Jakšić iz SNS sa 22 glasa. Za zamenika predsednika SO izabran je Milovan Baštovanov sa liste Milivoj Miša Vrebalov, a njegovo imenovanje podržalo je 24 odbornika. Marica Bešlin, koja je i u prethodnom sazivu obavljala funkciju sekretara, ponovo je imenovana na istu funkciju.

Za članove opštinskog Veća izabrani su Ranko Radnović, Milan Kaluđerski, Milan Budakov, Tibor Balo, Srđan Ćopić, Jelena Stanisavljević, Guci Rudolf, Milan Stojšin i Radovan Milašinović. Matija Kovač, koji je u prethodnom sazivu bio zamenik predsednika opštine, a nalazi se na listi SNS danas je podneo ostavku na funkciju opštinskog odbornika, pošto je izabran za pokrajinskog poslanika. Ovu opštinu će u pokrajinskom parlamentu predstavljati i Ivica Milankov iz SRS. Uz Matiju Kovača, još šest odbornika lokalne liste je podnelo ostavku zbog sukoba interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari