Vlada Srbije i Partija ujedinjenih penzionera Srbije organizovaće danas odvojene komemorativne skupove povodom smrti predsednika PUPS Jovana Krkobabića.

Komemoracija u organizaciji Vlade biće održana u Domu Narodne skupštine u 11 sati, dok je komemorativni skup PUPS-a zakazan u Sava centru za 13 sati. U holu Doma Narodne skupštine danas od 10 sati biće otvorena i knjiga žalosti.

Vlada Srbije, inače, održala je juče komemorativnu sednicu povodom smrti potpredsednika vlade Jovana Krkobabića i formirala Organizacioni odbor za sahranu. Kako se navodi u saopštenju vlade, predsednik tog odbora je predsednik vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić.

Povodom smrti potpredsednika vlade, predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je juče telegram saučešća porodici Jovana Krkobabića. „Uvažena porodico, ostajete bez podrške i ljubavi oca i dede, a srpska politička scena bez jednog od svojih istaknutih članova. Sa izrazima iskrenog saučešća, predsednik Republike Tomislav Nikolić“, navodi se u telegramu.

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar za rad zapošljavanje i socijalnu politiku Jovan Krkobabić preminuo je u utorak u 84. godini. Krkobabić se duže vreme lečio na VMA, gde je i preminuo. Rođen je 27. februara 1930. u dalmatinskom selu Koljane (Hrvatska). Bio je republički i savezni poslanik posle izbora 1997. izabran na jedinstvenoj listi SPS-JUL-ND. Bio je član Saveza komunista Jugoslavije, pa SPS do 2000, a 2006. je formirao PUPS i izabran je za njenog prvog predsednika. U još aktuelnoj vladi bio je potpredsednik i ministar rada, a od 2008. do 2012. potpredsednik vlade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari