– Ko god nas i kako god gledao, koalicija sa Vučićem ne dolazi u obzir, kaže za Danas Bojan Pajtić, predsednik DS, komentarišući izjavu lidera SPS Ivice Dačića da bi se i Pajtić nudio da bude u koaliciji sa SNS samo da ga Aleksandar Vučić, predsednik naprednjaka, lepo pogleda.

– Dačić tom izjavom govori o sebi. DS može biti samo vodeća stranka u vlasti ili u opoziciji. Ko god nas i kako god gledao, koalicija sa Vučićem ne dolazi u obzir, jer je Srbija za vreme njegove trogodišnje vladavine ekonomski osiromašena, svi danas lošije žive nego pre tri godine. Vlast je bahata i neodgovorna, sloboda medija gotovo ugušena, kaže Pajtić. Prema njegovim rečima, SNS je DS u Pokrajini i javno nudio koaliciju u koncentracionoj vladi, pa je odmah odbijen.

– Vučić treba da bude smenjen zato što loše radi svoj posao, a ne podržan i lepo gledan. Nismo svi Dačić na Dačićevu žalost, navodi predsednik DS. 

Na Dačićevu opasku da se nije bunio kada je svojevremeno bilo reči o velikoj koaliciji DS i SNS, Pajtić odgovara da Dačić govori o periodu kada je Tadić bio predsednik DS i da je to davno prošlo vreme.

U intervjuu Danasu Dačić je na naše pitanje da li je i njemu Pajtić omiljeni opozicionar kao i Vučiću, odgovorio da mu je Boris Tadić, lider SDS, omiljeni opozicionar, jer je s njim bio u koaliciji. Tadićev komentar juče nismo upeli da dobijemo. 

 Demokratska stranka optužila je juče SNS da je ucenama i pretnjama primorala pet odbornika DS i jednog iz SPS u Inđiji da potpišu inicijativu za smenu opštinske vlasti.

Predsednik opštine Inđija Petar Filipović rekao je na konferenciji za novinare da nema konkretne informacije o kakvim se pritiscima radi, ali da je siguran da odbornici to nisu svojevoljno učinili.

Filipović je izjavio da u kući odbornika Bojana Tatića u Maradiku sede dvojica ljudi i ne dozvoljavaju mu da kontaktira sa bilo kim, a da je ostalih pet odbornika nedostupno od kada su potpisali inicijativu za smenu rukovodstva Inđije.

Prema rečima Filipovića, akciju „prekrajanja izborne volje građana“ vodi inđijski pekar Dragoljub Trifunović zvani Čarli.

– On sa direktorima republičkih javnih preduzeća obilazi odbornike DS zaposlene u tim preduzećima i preti im da će ostati bez posla. Njima i odbornicima čiji članovi porodica rade u javnim preduzećima preti se otkazima i prebacivanjem na druga radna mesta, ali su do pre nekoliko dana odbijali pritiske – izjavio je Filipović.

Premijera i lidera SNS Aleksandra Vučića i ministra policije Nebojšu Stefanovića je Filipović pozvao da hitno zaustave „pravne i političke pritiske“ na odbornike DS u Inđiji.

Predsednik Pokrajinskog odbora demokrata Miroslav Vasin je rekao da SNS otimanjem mandata, pritiscima i ucenama pokušava da dođe na vlast, načinom koji nije izborni „nego čisto siledžijski“. Vasin je rekao da je isti scenario primenjen na Irig, Titel i Beočin i da je sada došao red na Inđiju, gde su odbornici DS, kako tvrdi, izloženi pretnjama, ucenama i pritiscima, kako bi vlast u toj opštini bila promenjena.



 

SNS traži izbore u Vojvodini

SNS insistira da se odmah raspišu izbori u Vojvodini i da bude smenjen „kriminalni i korumpirani režim Bojana Pajtića“, izjavio je juče funkcioner naprednjaka Aleksandar Martinović, ocenivši navode demokrata o pritiscima na njihove odbornike u Inđiji „lažnim i neistinitim“. Martinović je na pres-konferenciji naglasio i da nema potrebe za parlamentarnim izborima, pošto je Vlada Srbije stabilna i dobro radi. On je ocenio da Pajtić i DS beže od izbora ne samo zbog toga što će na njima izgubiti već i zato što se „plaše krivične odgovornosti“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari