Građani opštine Čajetina zaštitu svojih interesa mogu jedino da očekuju od predsednika opštine Milana Stamatovića. I mi u Srpskoj narodnoj partiji smo uvereni da u slučaju spora ove opštine i Ministarstva saobraćaja, infrastrukture i građevine, opština Čajetina štiti zakon i princip funkcionisanja institucija, kaže za Danas Jovan Palalić, generalni sekretar SNP.

Povodom afere u kojoj predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović optužuje ministarku građevine Zoranu Mihajlović da je svojim potpisom omogućila poklanjanje 2.213 hektara zemljišta na Zlatiboru Privrednom društvu „Zlatibor“, pitali smo Palalića podržava li SNP Stamatovića, koji je njihov član, u svemu što govori i radi, da li ministaraka Mihajlović treba da podnese ostavku na kojoj Stamatović insistira i da li je predsednik SNP Nenad Popović razgovarao sa nekim iz SNS, čiji je Mihajlovićeva član, o ovom slučaju.

Palalić nam je odgovorio:“Nema razloga da razgovaramo o ovom sporu sa bilo kim iz SNS, jer to nije ni političko ni međupartijsko pitanje, već pitanje funkcionisanja institucija sistema.

Prema njegovim rečima, sama ministarka je nekoliko puta naglasila da ovaj spor ne treba da se vodi u medijima, već u institucijama, i tu se potpuno slažemo.

* – Ali rešenjima koje je potpisala ministarka Mihajlović, a kojima se državno zemljište faktički poklanja privatnom licu, obaraju se mišljenja četiri institucije:Geodetske uprave u Čajetini, republičkog pravobranioca iz Užica, Ministarstva poljoprivrede i opštine Čajetina. Sve institucije u Srbiji treba da deluju usklađeno i da primenjuju zakone. Ne može nijedna institucija, pa bio to i ministar, da bude iznad drugih institucija i da kršenjem zakona dezavuiše njihov rad. Tako ne sme da funkcioniše pravna država. Mi u SNP smo uvereni da u ovom slučaju opština Čajetina štiti zakon i princip funkcionisanja institucija. Da ne govorimo o građanima opštine Čajetina koji zaštitu svojih interesa mogu jedino da očekuju od predsednika Milana Stamatovića – zaključio je Jovan Palalić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari