Sednica Predsedništva Demokratske stranke Srbije na kojoj će biti odlučeno da li će ta stranka podržati formiranje nove gradske većine u Beogradu dogodiće se danas popodne, saznaje Danas.

Ukoliko DSS donese odluku da ne učestvuje u novoj gradskoj vlasti, SNS i SPS moraće da uvedu privremene mere u Gradu.

Predstavnici DSS su odgovarajući na kritike da vode nedoslednu politiku sarađujući sa naprednjacima i socijalistima u rušenju Dragana Đilasa, odgovarali da je jedno dati podršku u obaranju Đilasa sa vlasti, a drugo ući u vlast sa SNS i SPS. Tim argumentima su pokušali da objasne saradnju sa strankama koje su predmet njihovih najoštrijih kritika.

Lider DSS Vojislav Koštunica izjavio je nedavno da vladajuća SNS zagovara „antidržavnu i protivustavnu politiku“. On je istakao da „naprednjaci žele da budu barjaktari i predvodnici zapadne politike u Srbiji i otuda njihov pristanak na briselske sporazume, koje je DS, kao izvorno zapadna opcija u Srbiji, ipak sprovodila s više oklevanja“. Dodajmo tome i izjavu potpredsednika DSS, Slobodana Samardžića da je vladajuća garnitura „državoubica“.

„Ne bih rekla da DSS vodi nedoslednu politiku“, ocenjuje za Danas Milica Radović, potrpredsednica Demokratske stranke Srbije, komentarišući podršku koju je ova stranka pružila SNS za obaranje Dragana Đilasa sa mesta gradonačelnika Beograda.

Na konstataciju da je ovde, ipak reč o vrlo teškim kvalifikacijama upućenim stranci sa kojom se potom sarađuje na gradskom nivou, potpresednica DSS ističe da „tu nije reč o svrstavanju već da DSS nastupa samostalno“.

„Obaranje demokrata u Beogradu ne znači savez sa SNS i SPS, odnosno njihov dolazak na vlast“, zaključuje Milica Radović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari