Biljana Đorđević o odluci Manojlovića da samostalno izađe na izbore: Koalicija „Biram borbu“ i „Kreni-promeni“ sarađivaće u kontroli glasanja 1foto FoNet Milica Vučković

Koalicija „Biram borbu“ i udruženje „Kreni-promeni“ sarađivaće u kontroli izbora 2. juna ali, kako sad stvari stoje, neće ulaziti u koaliciju.

Odluka lidera „Kreni-promeni“ Sava Manojlovića da izađe na beogradske izbore nije iznenadila predstavnike koalicije „Biram borbu“ (ZLF, Ekološki ustanak, NPS, DS, PSG i Novo lice Srbije), ali se postavlja pitanje da li do izbora postoji mogućnost za dogovor i zajednički nastup na izborima na jednoj listi.

Biljana Đorđević, kopredsednica ZLF, za Danas kaže da u ovoj partiji poštuju odluku Manojlovića o samostalnom izlasku na glasanje.

„Mislim da je jasno da je odluka Save Manojlovića da samostalno izađe na izbore njegova odluka, odnosno odluka pokreta kojem pripada, te da u tom smislu nije bilo želje za učešćem u koaliciji ‘Biram borbu’. Poštujemo tu odluku a svakako ćemo u narednom periodu sinhronizovati zajedničku borbu za kontrolu izbora i razvlašćivanje SNS u Beogradu”, kazala je ona komentarišući današnju vest iz „Kreni-promeni“ i da li se o koaliciji razgovaralo ili pak sada razgovara.

Podsetimo, pokret Ekološki ustanak saopštio je danas da podržava odluku pokreta Kreni-promeni da učestvuje na predstojećim lokalnim izborima.

Lider Ekološkog ustanka Aleksandar Jovanović Ćuta je ranije pozvao na što veći front za izbore, a posebno je izrazio želju da se pokret Kreni-Promeni i Savo Manojlović priključe opoziciji koja izlazi na izbore.

„Nadam se da ovoj priči o zajedništvu još uvek nije kraj. Na kraju krajeva, nismo mi bogom dani da se bavimo politikom. Ima tu još ljudi koji su itekako uticajni na društvo, evo Savo Manojlović. Stalno ga pozivam ga da dođe u politiku. Čuo sam se sa njim pre nedelju dana. Da, poziv za Manojlovića, za ekološke organizacije, da se ujedinimo i završimo sa ovim košmarom“, izjavio je tada Jovanović za TV Nova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari