Stanislava Pak: Medijski linč Nikolića 1Foto: Nenad Đorđević / Fonet

Savetnik za medije predsednika Srbije Stanislava Pak ocenila je da medijski napadi na Tomislava Nikolića nisu slučajna, izolovana pojava, već organizovana i orkestrirana hajka na legitimno izabranog predsednika i članove njegove porodice. Da budem preciznija, u pitanju je medijski linč i postavlja se pitanje kome je toliko stalo da ukloni Nikolića sa političke scene, upitala je Pak u autorskom tekstu za Politiku.

Navodeći podatak da je Nikolić za četiri godine bio u 81 poseti, Pak pita kome smeta to što predsednik Kine od svih zvaničnih poseta u Evropi dolazi prvo u Srbiju, i to što je Nikolić sa predsednikom Kine, kao i sa predsednikom Rusije, uspostavio lično prijateljstvo, a ima i veoma blizak odnos sa predsednikom SAD i nemačkom kancelarkom.

Pored toga, ističe Pak, Nikolić je napravio istorijsko pomirenje sa Mađarskom i uspostavio izvanredne odnose sa predsednikom te zemlje, a nakon njegovih poseta brojni investitori dolaze u Srbiju.

Od ogromnog uspeha koji je ostvaren u našim medijima nema ništa ili gotovo ništa, navodi Pak i dodaje da se postavlja pitanje kako će građani oceniti rad predsednika koji je četiri godine praktično bio u medijskoj blokadi, a izložen je najprljavijoj medijskoj kampanji u istoriji Srbije.

Svaki potez, izjava bili su okretani, izvrtani iz konteksta, vivisecirani i zloupotrebljeni, a reči hvale koje dolaze od visokih zvaničnika, naučnika, umetnika tokom susreta, izvrgnute su ruglu. Tolika nezrelost teško može da se razume. Čini se da im ne dopire do svesti da nepoštovanjem svog predsednika, unižavaju sopstvenu zemlju, a samim tim i sebe, ocenila je Pak.

Predsednikova savetnica za medije ocenila je da je sve to lukavo smišljeno da bi predsednik oslabio, predsednik Vlade ostao bez podrške predsednika države, a narod koji predvodi i koji je glasao za njega ostane bez lidera. Želja im je da sam odustane, jer nemaju hrabrosti da se suprotstave otvoreno, ali oni koji ga znaju, a to je većina u Srbiji, znaju da se predsednik nije uplašio, da nikad neće pogaziti Ustav i da će istrajati na očuvanju Kosova i Metohije. To će nastaviti da radi, uprkos još gorim i bestijalnijim napadima koji ga očekuju, zaključila je Pak.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari