U ponedeljak konsultacije kod Nikolića 1Foto: Stefana Savić

Predsednik Srbije Tomislav Nikolić uputio je danas poziv predstavnicima svih izbornih lista, koje će imati poslanike u novom sazivu Skupštine Srbije na konsultacije koje će se održati 23.maja, kada će saslušati njihova mišljenja o formiranju Vlade Srbije.

U saopštenju se navodi da su na konsultacije u 10 sati kod Nikolića prvo pozvani nosioci liste „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije, Jedinstvena Srbija – Dragan Marković Palma“, dok će u 10:30 sati biti održan sastanak sa predstavnicima liste „Dr Vojislav Šešelj – Srpska radikalna stranka“.

Za 11 sati zakazane su konsultacije Nikolića sa predstavnicima liste „Za pravednu Srbiju – Demokratska stranka (Nova, DSHV, ZZS)“, a u 11:30 sati sa listom „Dosta je bilo – Saša Radulović“, saopštila je Pres služba predsednika Srbije.

Nosioci liste „Boris Tadić, Čedomir Jovanović – Savez za bolju Srbiju – Liberalno demokratska partija, Liga socijaldemokrata Vojvodine, Socijaldemokratska stranka“ poszvani su kod Nikolića u 12 sati, a u 12:30 sati predstavnici liste „Dveri – Demokratska stranka Srbije – Sanda Rašković Ivić – Boško Obradović“.

Razgovori Nikolića i predstavnika liste „Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“ održaće se u 13 sati, dok se u 13:30 sati očekuje sastanak sa listom „Muamer Zukorlić – Bošnjačka demokratska zajednica“.

Razgovori sa listom „SDA Sandžaka – Dr. Sulejman Ugljanin“ zakazani su u 14 sati, u 14:30 sati sa listom Partije za demokratko delovanje – Ardita Sinani i u 15 sati sa predstavnicima Zelene stranke, navodi se u saopštenju.

Učesnici konsultacija će moći da daju izjave ispred zgrade na Andrićevom vencu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari