Ono što se naslućivalo dogodilo se u tri meča duela između Srbije i Španije u Kraljevu na startu Svetske grupe dva Fed kupa. Nakon poraza Jelene Janković od Garbinje Muguruze u prvom duelu nedeljnog programa (6:3, 6:4) naše dame igraće 16. i 17. aprila protiv rivalki, čija će imena saznati u utorak na žrebu, za opstanak u Svetskoj grupi dva Fed kupa.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }


Rutinski porazi u subotu Ivane Jorović od Garbinje Muguruze, odnosno Jankovićeve u meču sa Karlom Suarez Navaro bili su najgora moguća uvertira za najbitniji „dvoboj“ u nedelju. Jankovićeva je protiv Muguruzove igrala za prve bodove Srbije, međutim hronični problemi i velike oscilacije u igri tokom karijere kao pod indigom preslikali su se na tvrdoj podlozi kraljevačke hale. Jelena je u oba seta prva pravila brejkove, ali je po nepisanom pravilu odmah zatim na svoj servis dopuštala protivnici da se rezultatski vrati u meč. Oscilacije Jankovićeve u razmaku od minut ili dva peta igračica planete umela je vešto da iskoristi, forsirajući forhend Srpkinje, neiznuđenim greškama Beograđanke, lako je rešavala neizvesne situacije u oba seta.

– Svaki gem je bio maltene neizvestan, često sam imala 0:30, 15:40 ali nisam umela da iskoristim brojne prilike za brejk. Trebalo mi je više snage, koncentracije, nažalost trenutno nisam u najboljoj fizičkoj spremi. Neophodan mi je bio kontinuitet dobrih poena kako bih dobila igračicu kao što je Muguruza. Žao mi je što nismo uspeli da eliminišemo Španiju. Čast mi je bila da nastupam za svoju zemlju – priznala je Jankovićeva da u svom 50. nastupu za Fed kup reprezentaciju Srbije nije u najboljoj fizičkoj kondiciji.

Srbija će u utorak saznati protiv koje će reprezentacije pokušati da izbori opstanak u Svetskoj grupi dva Fed kupa. Jedino u slučaju da to bude Belgija naše dame igraće pred domaćom publikom. U slučaju da protivnice budu predstavnice Argentine, Kineskog Tajpeha ili Ukrajine reprezentacija Srbije moraće na gostujućem terenu da napravi podvig.

Ponosna Srpkinja

– Uvek mi je čast da nastupam za Srbiju. Tokom karijere uvek sam se trudila da na najlepši mogući način reprezentujem svoju zemlju. Ponosna sam na to što sam Srpkinja i što imam priliku da igram za svoju državu – pokazala je Jankovićeva koliko joj znače nastupi za reprezentaciju Srbije.

Rezultati

subota

I. Jorović – G. Muguruza 0:2 (3:6, 1:6)

J. Janković – K.S. Navaro 0:2 (4:6, 2:6)

nedelja

J. Janković – G. Muguruza 0:2 (3:6, 4:6)

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari