Đoković u finalu Madrida 1



Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u finale turnira masters serije u Madridu, pošto je večeras u polufinalu, posle dva sata velike borbe, pobedio Japanca Keija Nišikorija sa 6:3, 7:6 (7:4).

Za 29. masters titulu Đoković će sutra od 18:30 igrati protiv drugog tenisera sveta i branioca titule Britanca Endija Mareja, koji je u prvom polufinalu pobedio Španca Rafaela Nadala sa 2:0. Biće to njihov 32. međusobni susret u koji Novak ulazi sa vođstvom od 22:9, s tim što je dobio 11 od poslednjih 12 mečeva.

Dugo je izgledalo da će Đoković zabeležiti još jednu laku pobedu protiv Nišikorija, uprkos tome što mu uslovi za igru nisu previše odgovarali, jer se vlažna šljaka previše lepila za đonove patika, a i loptice su često odskakale

nepravilno.

Posle dobijenog prvog seta, Novak je u drugom napravio brejk u šestom gemu i poveo sa 4:2, da bi nešto kasnije prvi vođstvu od 5:4 servirao za meč. Poveo je sa 40:0 i u tom trenutku niko se ne bi kladio da će duel potrajati duže od pola minuta, ali je Đoković sa nekoliko grešaka propustio da realizuje tri meč lopte i omogućio je Nišikoriju da napravi brejk i izjednači na 5:5.

Bio je to udarac koji bi poljuljao svakog drugog tenisera, ali ne i najboljeg igrača sveta. U taj brejku je po ko zna koji put pokazao neverovatnu mentalnu snagu i uspeo je da pobedi u dva seta, čime je izbegao dodatno trošenje energije uoči finala.

Tako će Đoković imati priliku da ponovo nadmaši Nadala po broju titula na turnirima masters serije. U ovom trenutku obojica imaju po 28 trofeja sa turnira kojise igraju za 1.000 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari