Pred vaterpolistima Srbije je najveći izazov u dosadašnjem delu Evropskog prvenstva s obzirom da će večeras (20.15) odmeriti snage Grčkom u polufinalu, meču koji pobedniku donosi medalju a poraženom neslavno razigravanje koje ni jednoj ni drugoj selekciji ništa ne znači. „Delfini“, kao ni 11.000 navijača u Kombank areni, ne razmišljaju o predaji kontinentalnog trona posle dva ciklusa dominacije, uz konstataciju da protiv trećeplasiranog tima sa prošlogodišnjeg svetskog prvenstva u Kazanju neće biti lako.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Olakšavajuća okolnost i za Srbiju i za Grčku su već overene vize za Olimpijske igre u Rio de Žaneiru. Međutim, timovi u međusobni duel ulaze u različitim raspoloženjima. Grčku ne bi trebalo da hrabri četvrtfinalna pobeda nad Španijom, u meču koji je bio teži za gledanje nego za igranje. „Delfini“ sa druge strane evidentno podižu formu koja je čuvana za samu završnicu, to su na svojoj koži najbolje osetili Rusi, ali izabranici Dejana Savića tek najavljuju ono pravo u veruju današnjem i poslednjem meču turnira koji je na programu u subotu.

– Opet smo se ubacili u ritam, pronašli energiju i odigrali dosta dobro. Grčka je verovatno najviše pokazala, pored nas, u poslednjih godinu dana. Izuzetan su tim, svi igraju jedan za drugog u oba pravca i nezgodni su. Mislim da smo u dobrom momentu i očekujem pobedu – jasan je bio Andrija Prlainović pred današnju utakmicu.

Težak polufinalni meč očekuje i kapiten Živko Gocić i upozorava da Grčka ima najbolji procenat realizacije sa igračem više. On podseća da večerašnji protivnici igraju dug napad, da se nameštaju za odlične šutere, ali znaju kako da svojom pravom igrom pobede svakoga, pa i „helene“, i plasiraju se u novo finale.

Parovi četvrtfinala

(1) Španija – Grčka 2:6

(2) Srbija – Rusija 15:5

(3) Italija – Crna Gora sinoć

(4) Mađarska – Hrvatska sinoć

Raspored polufinala

sreda

Srbija – Grčka 20.15

četvrtak

Pobednik (3) – Pobednik (4) 20.15

Srpkinje bez čtvrtfinala

Vaterpolistkinje Srbije nisu uspele da se plasiraju u četvrtfinale Evropskog prvenstva u Kombank areni. One su u odlučujućem meču za prolaz među osam najboljih u grupi B poražene od koleginica iz Francuske – 7:6 (2:3, 0:0, 3:1, 2:2). Srpkinje su u poluvremenu otišle sa prednošću (3:2), da su imale bolji učinak sa igračicom više verovatno bi došle u poziciju da ostvare istorijski uspeh. Presudan je bio pogodak rivalki na samom isteku treće četvrtine za vođstvo 5:4. Francuskinje su potom uvećale prednost na 7:4, naše dame su za tridesetak sekundi smanjile na 7:6, imale su i šut za remi, ali više od toga nisu mogle.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari