Posle klupskih vikend utakmica najbolji fudbaleri Srbije okupiće se danas u pripremnoj bazi reprezentacije u Staroj Pazovi, gde će trenirati do utakmice s Francuskom, jedinom ekipom iz I grupe kvalifikacija za prvenstvo Evrope 2016. godine u toj zemlji s kojom se niko, pa ni „orlovi“ neće boriti za bodove.

S raznih krajeva Starog kontinenta, na prvu, podnevnu prozivku novog selektora Dika Advokata, u Beograd bi trebalo da stignu 23 igrača, pozvana za revijalni susret 7. septembra na stadionu Partizana (20.45), a već popodne ih čeka premijerni trening pod komandom naslednika Siniše Mihajlovića.

– Zadržaću formaciju 4-2-3-1, ali ću ekipu voditi na drugačiji način. Moramo da naš kvalitet podignemo na viši nivo i budemo težak protivnik svakom rivalu. Najvažnije je da gledamo sebe, da uvek pokažemo najviše što možemo i da ostvarimo rezultat – najavio je iskusni holandski stručnjak, prilikom objavljivanja spiska s imenima momaka na koje računa u ovih 90 minuta.

Nekadašnji strateg više nacionalnih timova različitih zemalja nije puno mešao „karte“, koje mu je ostavio prethodni vođa „orlova“.

– Pogledao sam sve utakmice A i mlade reprezentacije u poslednje dve godine i odlučio da pružim šansu praktično istim igračima, ali naravno biće prostora i za neke druge ukoliko se nametnu. Srbija ima sličnu situaciju kao Holandija, kvalitet je skoncentrisan u inostranim klubovima, što o može da bude i dobro, jer mladi dobijaju šansu u nacionalnom prvenstvu – misli Advokat, pred meč s Francuzima.

– O kvalitetu rivala se sve zna, dolaze u skoro najjačem sastavu, ali pre svega je potrebno da mislimo o sebi i pokažemo šta imamo. Već u oktobru očekuju nas utakmice protiv Albanije i Jermenije i moramo na pravi način da uđemo u borbu za bodove – želi pravi pristup „trikolorima“ srpski selektor.

Osim s Jermenima i Albancima, naš tim će se za plasman na EP takmičiti još s favorizovanim selekcijama Portugala i Danske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari