Partizan je mnogo profitirao, ali i dosta izgubio u večitom derbiju. Tri boda osvojena u komšijskom duelu ojačala su lidersku poziciju crno-belih, još više ih distancirala u odnosu na najbliže pratioce u trci za šampionsku titulu i dala im vetar u leđa za sutrašnju utakmicu Lige Evrope s Bešiktašem, međutim, osma prvenstvena pobeda papreno je plaćena, jer teško povređeni desni bek Miroslav Vulićević najmanje šest meseci neće špartati uz aut liniju, što je sjajno radio od januarskog dolaska iz Vojvodine.


Faul protivničkog igrača, non-stop igranje, bez zamene čak i u najnebitnijim mečevima s najlakšim rivalima, loša sreća i(li) nešto deseto, tek standardni član zadnje linije „parnog valjka“ mora na operaciju, a zatim na dugu i komplikovanu rehabilitaciju. Na najvećem gubitku je dvadesetdevetogodišnji beskompromisni borac i redak profesionalac iz Leposavića, jer bi mu dobre partije do kraja sezone verovatno donele zasluženi transfer u inostranstvo. Ogromnu štetu pretrpeće i Partizanov fudbal, jer klub iz Humske odavno nije imao tako kompletno i toliko korisno rešenje na pomenutoj strani terena. Da zlo bude veće, nesposobna i kratkovida uprava dozvolila je sebi luksuz da u letnjem prelaznom roku ne kupi nijednog igrača na toj poziciji, kada već u postojećem kadru nema momaka s osnovnim zanimanjem desni bek, da bi trener Marko Nikolić spreman i miran dočekao povrede ili suspenzije preopterećenog Vulićevića.

Zbog toga će rupe ponovo morati da krpi Branko Ilić. Kao što to čini od remija s Totenhemom, na otvaranju LE. Reprezentativac Slovenije doveden je kao štoper, što je i bio u tandemu s Vojislavom Stankovićem do duela s „pevcima“, da bi od polovine septembra zamenjivao povređenog Darka Brašanca na mestu zadnjeg veznog. I taman kada se solidno adaptirao na nova zaduženja u ulozi koju je povremeno imao tokom karijere, Ilić mora natrag pozadi. U „kožu“ desnog beka, koja mu, takođe, nije nepoznata, ali ni potaman kao štoperska.

I to baš u 90 minuta, koji bi mogli da budu odlučujući u Partizanovom pokušaju da iz drugog plana dođe do plasmana koji bi ga i na proleće ostavio u Evropi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari