Uspeo je Partizan da ostane neporažen u prvih 90 minuta dvomeča sa Steauom, uspeo je i da postigne (često odlučujući) gol na strani, međutim ima i te kako za čim da žali posle sinoćnjeg remija u Bukureštu – 1:1 (0:0). Jer, da je bio bolji u realizaciji sada bi spokojniji čekao revanš sa rumunskim prvakom, koji nije ni senka nekadašnjeg šampiona Evrope, ali nije ni mačiji kašalj kakvim ga neki nerealno predstavljaju, mada je po viđenom iza srpskog predstavnika u trci za kontinentalnu klupsku elitu.


Steaua – Partizan 1:1 (0:0)

Varela 81 – Vulićević 62.

Stadion: Nacionalna arena. Gledalaca: Bez publike. Sudija: Kevin Blum (Holandija). Žuti kartoni: Popa, Breveld, Varela (Steaua), Dornelas, Petrović (Partizan).

STEAUA: Kožokaru, Alsenat, Pap,Varela, Toška, Breveld (od 75. Tahar), Muniru, Popa (od 65. Tudorije), Armun, Kipčiju, Tade

PARTIZAN: Ž.Živković, Vulićević, Balažic, Dornelaš, Petrović, Jevtović, Brašanac, Babović (od 83. S. Ilić), Abubakar (od 72. Ninković), A. Živković, Božinov (od 19. min Šaponjić).

 

Prvo poluvreme nije donelo ni uzbudljiv fudbal ni mnogo šansi. Nijednog tima. Mada su i jedni spuštenog garda ušli u duel previše se igralo između dva polja, s tim što su domaćini bili agresivniji u prvih, a gosti konkretniji u drugih dvadesetak minuta. Takav je otprilike bio i odnos u broju obećavajućih šuteva u pravcu golmana Kožokarua, odnosno Ž. Živkovića. Steaua je pretila sa strane i sa distance, uglavnom Munira, Kipćija i Armuna, dok je Partizan vođstvu bio najbliži posle “bombe”, inače fenomenalnog A. Živkovića, i pokušaja glavom Jevtovića.

Međutim, momci u rukavicama i defanzivci su bili na mestu ili su udarci bili neprecizni pa se posle pauze krenulo Jovo nanovo.

Obostrano brže, organizovanije, disciplinovanije i ofanzivnije. Pogotovo izabranici trenera Zorana Milinkovića, koji su imali veći posed lopte i više prilika za vođstvo. Zaslužili su prednost i dočekali je u 62. minutu. Rastrčali, u driblingu vešti i pasu korisni Andrija Živković fantastičbnu formu sa osvojenog Svetskog prvenstva za omladince potvrdio je proigravanjem petom Miroslava Vulićevića, a oporavljeni deni bek u trku, šutem iz prve, sa desne strane u suprotni ugao, premijernim pogotkom u crno-belom dresu digao na noge sedamdesetak tzv. prijatelja kluba na inače praznoj Nacionalnoj areni (62. minut). Imali su Rumuni par (polu)šansi pre i posle toga, da bi jednu pretvorili u izjednačenje. Posle prekida Dornelas je ostao „zaglavljen“ u duelu sa Tudoriem, iza leđa mu se prikrao štoper Fernardo Varela i glavom matirao Ž. Živkovića, koji je krenuo na centaršut, ali se okliznuo i pao (81).

Šteta što velika radilica Darko Brašanac, u idealnoj poziciji, nije dobro zahvatio loptu posle jedne polukonre u poslednjim sekundama regularnog dela utakmice, pošto bi pobeda “parnog valjka” najviše odgovarala prikazanom. Međutim, ako ponove ovakvu partiju i koriguju neke detalje saigrači bi legendarnom kapitenu Saši Iliću (i sinoć počeo susret kao rezerva) zaista mogli da “poklone” treće učešće u Ligi šampiona u smiraj njegove karijere.

Povreda Božinova

Napadač Valerij Božinov proveo je samo 15 minuta na terenu, pre nego što ga je napustio sa bolnom grimasom lica. Najzvučnijem letnjem pojačanju crno-belih stradala je zadnja loža desne noge zbog koje je morao na klupu, a mladi Ivan Šaponjić na njegovo mesto u najisturenijoj liniji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari