Havijer Ćićarito Hernandez postao je novi junak navijača Real Madrida. Meksikanac je postigao jedini gol u dvomeču „kraljevskog kluba“ protiv gradskog rivala Atletika u četvrtfinalu Lige šampiona. Aktuelnom prvaku Evrope trebalo je ukupno 178 minuta da savlada maestralnog golmana „jorgandžija“ Jana Oblaka, a upravo je Ćićarito bio taj koji je matirao Slovenca i to na asistenciju Kristijana Ronalda, dva minuta pre isteka regularnog dela utakmice koja je sinoć odigrana na stadionu Santjago Bernabeu.


Revanš duel madridskih rivala, koji je ujedno i repriza prošlogodišnjeg finala Lige šampiona, bio je očekivano tvrd i neatraktivan poput onog koji je osam dana ranije odigran, takođe, u Madridu.

Atletiko je imao blagu inicijativu u prvom poluvremenu, ali nijednom ozbiljnije nije ugrozio gol Ikera Kasiljasa. U nastavku, Real pojačava pritisak i stvara nekoliko solidnih šansi preko Ronalda, Rodrigeza i Hernandeza. Možda i ključni momenat meča dogodio se u 76. minutu kada je isključen veznjak gostiju Arda Turan. Dvanaest minuta kasnije Ćićarito Hernandez postigao je najvažniji gol u karijeri. Igrač koji je u Madrid stigao na pozajmicu iz Mančester junajteda cele sezone se žalio na malu minutažu u novom klubu, a činjenica je da ni sinoć ne bi dobio priliku da se nisu povredili Benzema i Bejl. U svakom slučaju, Meksikanac je postao heroj možda i najzanimljivijeg četvrtfinalnog duela ovosezonske LŠ.

U drugom susretu koji je odigran sinoć, Monako i Juventus su odigrali meč bez golova, nakon čega je „stara dama“ prošla u polufinale zahvaljujući minimalnoj pobedi u prvoj utakmici u Torinu.

Dan ranije, plasman među četiri najbolje ekipe na Starom kontinentu ostvarili su Barselona i Bajern.

Žreb za polufinale održaće se sutra, a finalni meč je na programu 6. juna u Berlinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari