Crvena zvezda i tuzlanska Sloboda poslednji zvanični meč u zajedničkoj državi odigrali su u jesen 1991. kada je beogradski klub slavio sa 4:0, a tako je bilo i juče u prvom odmeravanju snaga posle 23 godine, ovaj put na pripremama u Sloveniji rezultatom 3:0 (0:0).

Meč odigran pred praznim tribunama stadiona Olimpika u Kopru, jer organizator nije mogao da izađe u susret velikom interesovanju navijača, dobio je na značaju jer je rivala Zvezde sa klupe predvodio legendarni hrvatski trener Miroslav Ćiro Blažević koji je svojevremeno u više navrata isticao da bi voleo da se nađe na klupi „Marakane“.

U prvom poluvremenu Slaviša Stojanović je na teren poslao sastav Bajković, Mijailović, Pavićević, Krneta, Cilinšek, Milijaš, Kovačević, Ninković, Pečnik, Mrđa i Dauda, gde je na najvećem ispitu bio iskusni defanzivac Saša Cilinšek koji se bori za ugovor. Prvih 30 minuta proteklo je u sporom ritmu bez većih prilika, ali je Zvezda imala terensku inicijativu. Usledile su dve kolosalne šanse s obe strane, najpre Dragana Mrđe koji je sam izašao pred golmana Tuzle, a onda mu se sličnom šansom revanširao Hadžić s druge strane terena.

Drugo poluvreme donelo je puno više tempa, ali i golove. Crveno-beli su težište prebacili na desnu stranu i videli rezultat već u 50. minutu. Mrđa je šutirao na prazan gol a defanzivac domaćih igrao rukom i napravio penal koji je Ninković pretvorio u gol. Samo nekoliko minuta kasnije Lazović i Petković su dobro iskombinovali po desnoj strani, uposlili Pečnika, a ovaj samo plasirao loptu u mrežu (52). Nakon toga tempo je opao, ali mreže nisu mirovale. Rezervista Milunović je iskoristio grešku defanzivaca rivala i nakon akcije Petkovića i Mrđe pogodio za konačnih 3:0 i pobedu u drugoj proveri u drugoj fazi priprema u Sloveniji, nakon što je savladano Domžale.

Naredni meč izabranici Slaviše Stojanovića odigraće 8. februara protiv Kopra, a poslednji kontrolni meč zakazan je za 12. februar protiv Gorice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari