Trofejni trener sada već bivšeg šampiona Evrope Pep Gvardiola saopštio je igračima da će na kraju sezone napustiti Barselonu, a potvrda je stigla već u petak na zvaničnoj konferenciji na Nou Kampu. On se na ovaj potez odlučio nakon što je klub u samo četiri dana najpre ostao bez titule u Primeri, porazom od Reala u prethodnom kolu, a potom ih je Čelsi eliminisao i u polufinalu Lige šampiona.


– Gvardiola više nije trener Barselone. Hvala na svemu, Pep – kratko je saopštio predsednik katalonskog kluba Sandro Rosel na konferenciji za novinare.

Trener koji je osvojio tri uzastopne titule u Primeri, dva puta vodio ekipu do trofeja Lige šampiona i naslova klupskog prvaka sveta izvinio se zbog konfuzije koja je nastala proteklih sedmica.

– Uvek sam želeo kratkoročni ugovor, jer su zahtevi u Barseloni ogromni. U dva najveća takmičenja nismo uspeli i bilo je vreme da objavim rastanak. Tu sam bio četiri godine, novi trener daće nešto što ja više ne mogu – izjavio je Gvardiola.

Prema rečima klupskog funkcionera Andonija Zubizarete, novi trener „blaugrane“ biće dosadašnji Gvardiolin pomoćnik Tito Viljanova. To je potvrđeno i na zvaničnom sajtu Barselone gde stoji da Viljanova preuzima klub 30. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari