Još jedna očajna partija i samo bod protiv poslednjeplasiranog Radničkog u Kragujevcu u Crvenoj zvezdi su ostali u senci velikog skandala čiji je glavni akter doskorašnji 33-godišnji kapiten Nikola Mijailović.

Na meču u Kragujevcu umesto njega kapitensku traku je nosio Darko Lazović, a u našem najtrofejnijem klubu nevešto pokušavaju da sakriju ono o čemu sva beogradska čaršija danima naveliko bruji. Naime, Mijailović je nedavno u svlačionici udario saigrača Miloša Bosančića, pa se iskusni i veoma srčani levi bek našao na udaru klupskih čelnika i mladog trenera Nenada Lalatovića, iako je doskora bio njihova, kako je i nekadašnji šef struke Slaviša Stojanović često isticao, „produžena ruka na terenu“.

Nije tajna da je Mijailović od povratka u Zvezdu bio „više od igrača“, miljenik uprave i pogotovo veoma uticajnog prvog potpredsednika kluba Slaviše Kokeze, inače glavnog poverenika vladajućeg SNS-a na Marakani. Mijailoviću se mnogo toga tolerisalo, a ruku na srce mora se priznati da je na terenu neretko „vukao ekipu“ i to kada je bilo najteže. Ali, to nikako ne sme da bude povod za njegovo nasilničko i agresivno ponašanje. U svom prvom, kratkotrajnom, boravku u Crvenoj zvezdi 2008, ondašnji trener, Čeh Zdenjek Zeman, vratio ga je sa letnjih priprema na Pohorju, jer je, blago rečeno, uznemiravao goste hotela. Skandali su pratili Mijailovića i dok je igrao u Poljskoj (Visla iz Krakova i Korona) i Rusiji (Himki i Amkar), a sada se očigledno sve više vraća „lošim starim navikama“.

Mijailović je letos označen i kao glavni inicijator sastavljanja sramnog pisma fudbalera Zvezde posle osvajanje titule u kome su se navodno svi igrači, ne birajući reči, obrušili na tadašnjeg generalnog sekretara Miodraga Zečevića, koji je nedugo zatim podneo neopozivu ostavku zajedno sa predsednikom i najvećom Zvezdinom legendom Draganom Džajićem. Čak ni Džajić, uz sav autoritet, nije mogao da obuzda impulsivnog Mijailovića, poznatog i po „poganom jeziku“, pa otuda ni sada nije automatski odstranjen iz ekipe nego je samo ostao bez kapitenske trake, verovatno i zbog straha onih koji su ga zdušno podržavali u svemu, da se ne oglasi u medijima, jer očigledno mnogo štošta može da iznese u javnost.

Ipak, po svoj prilici, Mijailović je na izlaznim vratima iz Crvene zvezde, a tokom zimske pauze najverovatnije će ga zameniti bivši Zvezdin levi bek Dušan Anđelković, koji kao slobodan igrač već trenira na Marakani. Međutim, Mijailović kao rođeni Zemunac nije baš neko koga se tek tako lako možete rešiti, pa ostaje da se vidi da li će se, kako to kod nas biva, posegnuti za“trulim kompromisom“, ili će Crvena zvezda konačno već jednom pokazati da je veliki klub, makar i na ovim našim sve suženijim državnim prostorima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari