Fudbaleri Partizana imaće u subotu (17.00) priliku da se pred svojim navijačima iskupe za remi sa Voždovcem na startu prolećnog dela Jelen Superlige (3:3). U goste im dolazi Radnički, koji je takođe u prošlom kolu u Nišu, zaustavio Zvezdine blede pokušaje da iskoriste kiks komšija (0:0). Milan Lukač možda neće braniti protiv Nišlija zbog lakše povrede, dok postoje šanse da Gregor Balažic debituje za crno-bele na mestu štopera.

– Imam apsolutno poverenje u ove igrači koji su kroz pripremni period, da tako kažem, zadužili svoje mesto u timu. Jedan loš dan ne može da poremeti mišljenje izgrađeno posle dva meseca rada na pripremama. To bi bilo neozbiljno i pokazalo bi nestabilnost svih nas u stručnom štabu. Nikome nisam skidao glavu za jedan loš dan. Zna se ko je odgovoran kad je rezultat loš – trener, a budite uvereni da je moja pozicija kristalno jasna – istakao je Nikolić, koji će i ovaj meč propustiti zbog suspenzije.

– Radnički iz Niša je najviše promenio sastav u odnosu na jesenji deo sezone i to u pozitivnom smislu. Pojačao se gde je bilo potrebno, ima kvalitet, iskustvo, ima gabarit, u prekidima opasni i ima takmičarski kvalitet. To su sve demonstrirali protiv Crvene zvezde. Imamo jasne ideje kako da savladamo odbranu Radničkog. Svakako nećemo dugačkim loptama po centrali, već na neki drugi način da dođemo iza njihovih leđa – zaključio je trener Partizana.

 

Razumevanje za komšije

– Treba biti realan i realno sagledati šta se dešavalo u Nišu. Stanje terena u Nišu je bilo katastrofalno i odgovaralo je timu koji se branio. Tako da imam određenu vrstu razumevanja za kolegu iz tabora našeg najvećeg rivala koji se žalio na uslove. Uvek je lakše timu koji se brani nego onom koji treba da reši tu odbranu po lošem terenu – naglasio je Nikolić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari