U elegantnim odelima, stilizovani od glave do pete, nasmejanih lica i dobrog raspoloženja, najbolji fudbaleri Srbije otisnuli se se juče po podne u Johanesburg, gde bi, posle dugog leta i višečasovnog zadržavanja u Minhenu, trebalo da stignu danas ujutro. Zajednička poruka „orlova“ javnosti u zemlji pred start Svetskog prvenstva u Južnoj Africi (11. jun – 11. jul) glasila bi „nećemo se obrukati“.

Selektor Radomir Antić i dvadeset trojica momaka izabranih da predstavljaju naš fudbal na Mundijalu ne poriču slabosti u poslednjim prijateljskim proverama, ali podsećaju na razliku između pripremnih i takmičarskih duela, uz obećanje da će biti pravi kada to bude najpotrebnije – protiv Gane (u Pretorija, ove nedelje), Nemačke (u Port Elizabet, sledećeg petka ) i Australije (pet dana posle u Nelspruitu), u prvoj fazi turnira, odnosno eventualnim eliminacionim bitkama, kojima se svi nadaju.

– Sve je spremno, i mi i analiza naših protivnika. Znamo šta hoćemo i možemo. Jasna su nam i očekivanja naših ljudi. Puno nam znače njihovi aplauzi na ispraćaju, učinićemo sve da ih zaslužimo i posle Svetskog prvenstva. Ova reprezentacija je već mnogo dala zemlji, ali uvek treba težiti boljem. Budite sigurni da nismo potrošili sve ambicije plasmanom na SP – uzdržava se srpski strateg Radomir Antić od konkretnijih, u ovakvim prilikama riskantnih i nepotrebnih, prognoza učinka Stankovića, Vidića, Stojkovića, Jovanovića, Krasića i ostalih u konkurenciji 32 najbolje selekcije na planeti.

I Nikola Žigić veruje da „orlovi“ neće pasti ispod visokih standarda postavljenih tokom borbe za odlazak na SP, s nekim od najboljih evropskih selekcija.

– Možemo, hoćemo i moramo odigrati kolektivnije, koncentrisanije, tečnije i efikasnije nego u proverama sa Novim Zelandom, Posljkom i Kamerunom. Imamo još nekoliko dana da sasvim skockamo igru pred premijeru sa Ganom. Nećemo se obrukati u Južnoj Africi – smatra novi napadač Birmingena.

Vezista Zdravko Kuzmanović takođe ne barata glasnim procenama dometa reprezentacije na SP, ali ni ne dopušta sumnju u, toliko puta dokazani, kvalitet naših pojedinaca i kolektiva.

– Imamo još određenih problema u igri, ali sve će leći na svoje mesto. Trebalo bi već protiv Gane, jer bi taj meč u krajnjem zbiru mogao biti ključan za naš prolaz u drugu rundu. Idemo korak po korak – ne preskače prepreke fudbaler Štutgarta.

Lazović i Vidić bez treninga

Poslednji beogradski trening pre puta u Južnu Afriku propustili su Nemanja Vidić i Danko Lazović. Prvi je posle stomačnih problema i povišene temperature zaradio i ospe, a sve (kako kažu u stručnom štabu) kao reakciju na vakcinu protiv malih boginja, dok je drugi pošteđen zbog posledica od udarca u meču sa Kamerunom.

Slikanje ispred hrama svetog Save

Posle zajedničkog ručka u kafe-restoranu Marka Pantelića, ekipa i stručni štab posetili su beogradski hram svetog Save, ispred kojeg su pozirali fotoreporterima i prolaznicima, a odatle produžili pravo na aerodrom Nikola Tesla i let u 17 časova.

Lufthanza: „Orlovi“ srećno

Srpska ekspedicija naišla je na prijateljski prijem u domovini nemačkih fudbalera, jednog od protivnika na SP. Ljubazni domaćini aerodroma u Minhenu, usputnoj stanici „orlova“ na putovanju do Južne Afrike, sačekali su ih sa liciderskim srcima i porukom „reprezentaciji Srbije želimo puno uspeha“. Posada Lufthanze im se pre poletanja za Johanesburg obratila sa „dragi putnici, želimo vam sreću na Mundijalu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari