Partizan je još u subotu izgubio dva važna boda u Novom Pazaru i lidersku poziciju u prvenstvu, ali eho još jedne neuspele prolećne premijere šampiona Srbije u gradu na Jošanici nikako ne prolazi. Juče je svetlo na ovaj remi bacio i sportski direktor šestostrukog uzastopnog prvaka Albert Nađ.


– I igrači su svesni da nisu igrali na očekivanom nivou, nisu zadovoljni onim što su pokazali u Novom Pazaru, ali nikome neće leteti glave zbog jednog rezultata. Partizan jeste uradio dobar prelazni rok i ima kvalitetnu ekipu, ali i pre početka sezone sam govorio da ovo nije nikakav drim-tim. Nema toga u Srbiji. Zato u svaku utakmicu mora da se uđe maksimalno i pruži 200 odsto da bi se došlo do pobede. Očekujem njihovu reakciju već na meču protiv Radničkog iz Niša – objašnjava nekadašnji kapiten kluba iz Humske, kao i svi u Partizanu razočaran kritikama iz Novog Pazara.

– Zahvalili smo im se na gostoprimstvu i pohvalili fudbalski ambijent. Naravno da nismo bili srećni posle utakmice, ali pružili smo im ruku, iako nam je bilo teško. Nismo ogorčeni na bilo šta u vezi sa organizacijom utakmice, iako se igrala samo s jednom loptom, ali valjda imamo pravo da kažemo da je teren bio loš i da nam je poništen regularan gol. Ne vidim zašto se sada oni na taj način oglašavaju – pita se član uprave „parnog valjka“, bez želje da detaljiše na temu suđenja, tj. neopravdano poništenog pogotka Andrije Živkovića u 91. minutu.

– Od nas niste čuli „neregularno prvenstvo“ ili „odustajanje“, nismo pisali saopštenja i slično. Ne! Uložili smo prigovor na suđenje, na šta imamo pravo. I to je sve. Do kraja prvenstva sigurno će biti još spornih detalja – uverava Nađ, ubeđen da trenutni bod minusa nije naročit zaostatak i najavu interesantnog fudbalskog proleća.

Grbić naučio sudiju

Igrači koji su malo igrali protiv Pazaraca ili uopšte nisu bilu u protokolu tog meča pobedili su u jučerašnjoj test utakmici niželigaški Zemun – 3:1 (1:0), pogocima Ninkovića, Fofane i autogolom Bojbaše, ali najzanimljiviji detalj utakmice bila je „intervencija“ Petra Grbića. Vezista je objasnio sudiji da izvođač penala ne sme da reaguje na loptu koja se odbila o stativu, pa je glavni arbitar posle konsultacija s pomoćnicima poništio gol Aničića. Za Zemunce je poentirao Vukajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari