Gradski derbi u Liverpulu, 223. po redu, biće u centru pažnje 6. kola Premijer lige. „Crveni“ će dočekati Everton u nezavidnom trenutku po obe ekipe, koje posrću na početku šampionata. Još jedan gradski duel odigraće se ovog vikenda i to u Seriji A, tačnije u 5. kolu u kome će Đenoa ugostiti Sampdoriju.

Meč nedelje u Bundesligi odigraće se u Gelzenkirhenu, gde će znanje odmeriti Šalke i Borusija Dortmund. Šalke je u prvih šest kola zabeležio samo jednu pobedu, dok je Dortmund neočekivano loše startovao sa svega dve pobede i isto toliko poraza. „Milioneri“ igraju veoma nesigurno na gostovanju i u tome će Šalke tražiti svoju šansu. U 6. kolu Primere fudbalere Real Madrida očekuje izuzetno teško gostovanje Viljarealu, Barselona nakon remija sa Malagom ne bi trebalo da ima većih problema u meču sa Granadom. Najzanimljivije će biti u Madridu, gde će Atletiko ugostiti Sevilju. Biće to utakmica između dve neporažene ekipe, s tim što Andalužani dolaze u prestonicu Španije kao tim koji uz Barselonu i Valensiju deli lidersko mesto. U Ligi 1 najzanimljiviji duel na programu je u nedelju. Prvoplasirani Marsej dočekaće Sent Etjen, koji je trenutno na trećoj poziciji francuskog prvenstva.

„Mersisajd derbi“ spada u prave šlagere Premijer lige. Prvi duel između Liverpula i Evertona odigran je 13. oktobra 1894. Liverpul je sa 89 pobeda uspešniji od „karamela“ koje su slavile u 66 navrata. Robertu Martinezu, menadžeru Evertona, još uvek je u mislima poslednji susret na početku 2014. kada je Liverpul bio više nego ubedljiv (4:0). „Crveni“ su u seriji od dva poraza, odbrana im je poprilično porozna, napad neubedljiv. Staridž bi trebalo da bude spreman, a Marković ima solidne šanse da utakmicu odigra kao starter. Posle „lumpovanja“ na Oktobar festu fudbaleri Bajerna odlaze na gostovanje neugodnom Frajburgu, koji je u poslednjem kolu odigrao remi sa Hofenhajmom samo za fudbalske sladokusce, sa puno preokreta (3:3). „Zeleni“ su uz trećeplasirani Hanover i Majnc, koji je na četvrtom mestu, u centru svih fudbalskih priča u Nemačkoj. Roma u Italiji namerava da zadrži idealan skor i nakon petog kola, a na tom putu očekuje je meč sa Veronom u Rimu. „Vučica“ je prethodne sezone u prvih 10 kola imala isto toliko pobeda, a ove takmičarske godine, utisak je, ima bolje izglede da se sa Juventusom „ćera“ do poslednjeg kola za šampionsku titulu. Inter je posle sedam komada Sasuolu na domaćem terenu u 3. kolu spreman da sa istim poklonom isprati i Kaljari.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari