Srbija ima samo dvojicu trenera u pet najboljih fudbalskih liga Evrope, Sinišu Mihajlovića u Sampdoriji (Italija) i Miroslava Đukića u Kordobi (Španija), ali obojica odlično rade svoj posao.

Vikend za nama obeležio je minimalan poraz našeg stručnjaka s Pirineja, čija je skromni i tim na svom terenu svojski namučio moćni Real Madrid (1:2). Do dolaska bivšeg srpskog selektora prvi kandidat za ispadanje u Segundu, dugo je vodio i imao sjajnu šansu za još jedan pogodak posle primljenog gola, ali je i pored isključenja prenervoznog i bahatog Kristijana Ronalda u finišu egal duela ostao čak i bez senzacionalnog remija.

– Srećan sam zbog dobre timske igre i pravog pristupa utakmici iako smo izgubili. Na momente smo stvarno dobro pritisli Real, čija je loša partija bila naša zasluga. Ponosan sam na ekipu, ovo će nam biti dobar motiv za druge mečeve i pozitivan stimulans u daljoj borbi za opstanak u Primeri – imao je razloga za zadovoljstvo Đukić, čiji su puleni očigledno izvukli pravu pouku iz nedavnog debakla protiv Barselone (0:5), koja je u ovom kolu isprašila i Elče (6:0).

Zanimljivo će biti i „treće poluvreme“? utakmice u Kordobi, jer bi u slučaju stroge primene disciplinskih propisa „pocrveneli“ Portugalac mogao da dobije najmanje dva meča suspenzije za udaranje rivala bez lopte i direktno isključenje. Osim ako se ne progleda kroz prste najboljem fudbaleru sveta i uvaži njegovo tviter izvinjenje Edimaru i ostalima.

Poslednje kolo Serije A proteklo je u znaku derbija između Lacija i Milana, na Olimpiku. Četa Pipa Inzagija dobila je prvo poluvreme, ali su onda stari dobri golgeter Miroslav Klose i dvostruki strelac Marko Parolo izrežirali preokret (3:1), za povratak nebeskoplavih na pobednički put i šesti vezani susret gostiju bez trijumfa. U francuskoj Ligi 1 gubitnik kola je kandidat za Ligu šampiona – Marsej, koji je ostao praznih šaka protiv Nice (1:2), dok je najveći dobitnik Monpelje, koji se prvim slavljem protiv Nanta posle 12 leta (4:0) priključio trci za izlazak u Evropu.

FA kup: Seča favorita

Šesnaestina finala FA kupa bila je kobna za čak tri velika favorita. U ranoj fazi najstarijeg fudbalskog takmičenja u Evropi četvrtoligaš Bredford došao je glave lideru Premijer lige Čelsiju (4:2), iako su ?plavci? vodili s 2:0, drugi tim PRL – Mančester siti posramljen je od niželigaškog Mildsbroa (0:2), dok se trećeplasirani premijerligaš Sautempton obrukao protiv Kristal Palasa (2:3). Seriju velikih iznenađenja zaokružili su eliminacija Totenhema od Lestera (1:2) i Boltonov remi bez golova s Liverpulom, koji još ima šansu da spase čast velikana u ovom krugu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari