Kristijano Ronaldo će posle sinoćnjeg het-trika sasvim sigurno biti “krunisan u kralja” Real Madrida; maestralni Portugalac je sa tri gola eliminisao Volfsburg, neutralisavši time prednost nemačke ekipe iz prvog četvrtfinalnog susreta (2:0). Mančester siti će nakon sinoćnjeg trijumfa nad PSŽ prvi put u istoriji igrati u polufinalu najelitnijeg takmičenja.

                       P { margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }

Portugalac je sa tri pogotka u mreži “vukova” došao da 16 golova u Ligi šampiona ove sezone, tačnije samo na gol od obaranja sopstvenog rekorda kada je reč o najboljem strelcu u najelitnijem takmičenju u jednoj sezoni. Ronaldo je u takmičarskoj godini 2013/14 17 puta bio strelac; sigurno će imati prilike da pomeri granice u naredna dva polufinalna duela. Zahvaljujući najboljem igraču Real je došao do šestog uzastopnog plasmana u polufinale Lige šampiona, a mogući rival mogao bi da mu bude Mančester siti koji je istorijskim golom De Brujnea eliminisao PSŽ. U prvom susretu bilo je 2:2, dok je u revanšu Siti iskoristio jednu od malobrojnih šansi. Važno je istaći i da je Aguero u prvom poluvremenu promašio penal, ali i činjenicu da je PSŽ, kao i u prvom susretu, imao terensku inicijativu, veći posed lopte i izglednije šanse.

Real je u ranoj fazi meča uspeo da sustigne prednost rivala iz prvog susreta. Ronaldo je u samo dva minuta postigao golove, tako što je prvo u 16. iskoristio odličan pas Karvahala sa desne strane, a zatim već u 17. materijalizovao odličan centaršut Tonija Korsa iz kornera. Nastavio je domaćin sa ofanzivnom igrom i u nastavku, ali sve do 77. minuta gosti su imali aktivan rezultat; tada je Ronaldo izveo perfektan slobodnjak, matiravši Benalja što je bilo dovoljno za prolaz Reala, koji je do kraja susreta imao još par izglednih šansi.

Rezultati

Real – Volfsburg     3:0 (2:0), 0:2

Mančester s. – PSŽ     1:0 (0:0), 2:2

Atletiko – Barselona     sinoć, 1:2

Benfika – Bajern     sinoć, 0:1

* Iza zareza su rezultati prvih mečeva

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari