Glazura za polufinale plej-ofa ABA lige počinje večerašnjim duelom sa Albom u Berlinu (20.15) u 12. kolu Top 16 faze. Narednih pet utakmica košarkaši Crvene zvezde posvetiće podizanju forme, kvaliteta na svim nivoima, za najvažniju seriju mečeva protiv Partizana, jer smisao svih dobrih nastupa i pobeda u sezoni može biti potkrepljen jedino plasmanom u Evroligu, a on vodi preko najvećeg mogućeg rivala.

Zvezda je do prve, istorijske pobede u Top 16 fazi, došla upravo protiv Albe u Pioniru. Uprkos tome što su crveno-beli praktično izgubili sve šanse za prolaz u četvrtfinale, opuštanja sigurno neće biti, trener Dejan Radonjić insistiraće u Berlinu na detaljima, određenim taktičkim varijantama, protiv tima koji će biti u kompletnom sastavu i koji još uvek jednim okom preko plota gleda u dvorište osam najboljih evroligaških ekipa.

– Bez obzira na takmičarski motiv, odlazimo u Berlin da odigramo dobar meč i da pokušamo da savladamo protivnika. I taj meč nam je bitan – otklonio je svaku nedoumicu trener Radonjić.

Prvi stručnjak crveno-belih nije propustio priliku da pohvali svog prijatelja i kolegu Sašu Obradovića, sa kojim je drugarski odnos izgradio u Budućnosti. Srpski stručnjak i ove sezone od prosečnog tima Albe uspeva da napravi sasvim legitimnog kandidata za prolaz među osam najboljih ekipa u Evropi.

– Alba je pokazala kvalitet, u prilici je da izbori plasman i Sale Obradović zaista radi odličan posao cele ove sezone. Kvalitet tima koji vodi pokazuje nam da nas očekuje težak meč – iskren je crnogorski stručnjak.

N. Marković

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari