Druga nedelja u februaru u većini najkvalitetnijih liga na Starom kontinentu rezervisana je za kup takmičenje. Nadmetanje koje pre svega predstavlja sinonim za tradiciju u igri pod obručima, specifično je po tome što učesnici nemaju prava na grešku, zbog čega favoriti često završavaju turnir na samom početku. Od 9. do 12. februara, klubovi poput OKK Beograda, Mege i beogradskog Radničkog pokušaće da iznenade Partizan mt:s, Crvenu zvezdu i kragujevački Radnički, dok će u ulozi domaćina FMP dati maksimum da već u četvrtfinalu uzme meru Hemofarmu.


– Veoma sam ponosan što se završnica kupa igra u Beogradu, koji je pravi košarkaški centar. Imamo kvalitetnog domaćina koji se do sada bezbroj puta dokazao u organizovanju brojnih takmičenja – istakao je Dragan Kapičić, predsednik Košarkaškog saveza Srbije.

„Žućkovu levicu“ poslednja tri puta u svojim rukama držali su košarkaši Partizana mt:s. Izabranici Vlada Jovanovića biće i u Železniku najozbiljniji favoriti, a najvećeg rivala imaće sigurno u Hemofarmu. Od ekipa iz „velike četvorke“ Crvena zvezda će u četvrtfinalu protiv Radničkog basketa morati da pokaže „osnovni“ kvalitet, jer bi eventualnim ranim ispadanjem ozbiljno ugrozila svoj kredibilitet u nacionalnim okvirima. Utisak je da od ekipa iz domaće lige, jedino OKK Beograd donekle može da pomrsi konce kragujevačkom Radničkom, ali je teško očekivati da bez dokazanih centara „klonferi“ mogu da se izbore za mesto u polufinalu. Megi ništa drugo ne preostaje nego da potpuno rasterećeno u duelu sa crno-belima pokaže zbog čega Vasilija Mićića, Stefana Matovića i Nikšu Nikolića mnogi stručnjaci smatraju za najtalentovanije igrače u nacionalnom šampionatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari