Trostruki uzastopni osvajač Kupa Radivoja Koraća sigurno će i ove sezone imati najbolju pol poziciju prilikom današnjeg početka završnice prestižnog nacionalnog takmičenja od 9. do 12. februara. Nema sumnje da košarkaši Partizana mt:s najbolje poznaju sjaj „Žućkove levice“ jednog od najlepše dizajniranih pehara na Starom kontinentu.

Utisak je da će turnir u Železniku biti veoma interesantan, budući da crno-beli i igrači Hemofarma imaju dosta oscilacija u regionalnoj NLB ligi, kao i kragujevački Radnički, dok se Crvena zvezda bori za opstanak na Jadranu. Stručnjaci su uvereni da će „vojvođanski farmaceuti“ i „parni valjak“ odlučivati o pobedniku nacionalnog kupa, međutim FMP, Radnički iz Kragujevca, kao i crveno-beli u posebnom nadahnuću, mogli bi da barem za nijansu pomrse računicu najkvalitetnijim srpskim timovima. U trci za evroligašku pozivnicu naredne sezone, pobedniku će pripasti pet bodova i 500.000 dinara, finalisti dva poena, dok će polufinalisti dobiti po bod. Na startu Kupa Radivoja Koraća u sredu će se sastati Crvena zvezda i Radnički basket, odnosno Hemofarm i FMP, dok će u četvrtak sposobnosti proveriti Radnički iz Kragujevca i OKK Beograd, odnosno Partizan mt:s i Mega.

– Kup je delikatno takmičenje. Što se nas tiče, očekivanja su uvek ista. Bez obzira na to da li borba za „Žućkovu levicu“ ima bodovni značaj za učešće u Evroligi naredne sezone, nama je ovo takmičenje važno pre svega kao vid provere za naredna iskušenja u nacionalnom šampionatu i završnici Jadranske lige – naveo je Vlade Jovanović, trener Partizana mt:s, koji je istakao da Jaka Klobučar neće učestvovati na turniru u Železniku, pošto crno-beli imaju pet stranaca, dok domaći propisi dopuštaju da ekipa u sastavu ima četvoricu inostranih košarkaša.

Uprkos činjenici da Zvezda na poslednjim treninzima nije bila kompletna, pošto su Džamar Jang i Rikardo Marš iz neutvrđenih razloga odbili da se pridruže saigračima, prvi stručnjak crveno-belih uveren je da će njegova ekipa u Železniku nastupiti u kompletnom sastavu.

– Pokušaćemo da ostvarimo dobra rezultat. Namera nam je da dođemo do polufinala, ukoliko budemo ostvarili planirano, probaćemo da se dokopamo poslednjeg meča u Kupu Radivoja Koraća. Nadam se da ćemo zaigrati u najkvalitetnijem sastavu – zaključio je Mihailo Uvalin, dok je Miljan Pavković , kapiten Hemofarma samo potvrdio želje saigrača da pehar „Žućkove levice“ najzad smeste u klupske vitrine.

Ispit generacije za tim FMP

– Takmičenje u kupu biće zapravo ispit ove ekipe za predstojeća iskušenja u Superligi. Imaćemo prilike da vidimo na delu kakve su nam mogućnosti protiv najboljih timova, pošto se u dosadašnjem delu sezone nismo susreli sa najkvalitetnijim srpskim ekipama – naveo je Boško Đokić, trener FMP.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari