U polufinalnoj seriji Istočne konferencije aktuelni šampion Majami je stigao do prve meč-lopte i sve osim plasmana u finale bilo bi iznenađenje. Predvođena Lebronom Džejmsom ekipa Majamija povela je sa 3:1 u seriji pobedom nad Bruklinom u gostima sa 102:96. U drugom meču večeri prvu pobedu u seriji ostvario je Portland nad San Antonijom za 3:1 – 103:92.


Lebron Džejms bio je nezaustavljiv i upisao je 49 poena uz šest skokova, a meč je bio veoma neizvestan. Kris Boš je pogodio trojku 57 sekundi pre kraja ispostavilo se odlučujuću jer je Džo Džonson promašio šut za izjednačenje i ugasio sve nade svog tima. Uz Džejmsa solidne partije pružili su Dvejn Vejd sa 15 poena i Kris Boš sa 12 uz pet skokova. Na drugoj strani Džonson je upisao 18 poena, dva više od Pola Pirsa.

Malo je nedostajalo Portlandu da učešće u polufinalnoj seriji Zapada završi sa nulom, ali je ekipa ipak uspela da zabeleži pobedu protiv San Antonija i produži nadu za potpuni preokret – 103:92. Demijan Lilard ubacio je 25 poena, a Nikolas Batum bio je efikasan sa 14 uz isti broj skokova i osam asistencija. U ekipi San Antonija istakao se Toni Parker sa 14 poena, dok je Tim Dankan dodao 12, uz devet skokova. Sledeću priliku za plasman u finale konferencije Sparsi će imati pred svojim navijačima. U preostale dve serije rezultat između Oklahome i Los Anđeles Klipersa je 2:2 u seriji, dok Indijana vodi protiv Vašingtona sa 3:1.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari