Kako se sezona zahuktava tako su konferencije Partizana sve sadržajnije i sve češće odudaraju od glavne teme razgovora. Tako je uoči večerašnjeg meča sa Banvitom (18.00) u 2. kolu Evrokupa trener Duško Vujošević u vremenskom intervalu od skoro 45 minuta znatno veću pažnju posvetio dolasku Milana Mačvana, situaciji u klubu, medijskoj interpretaciji četiri vezana poraza, mogućem angažovanju inostranog plejmejkera, nego turskom predstavniku koga sa klupe predvodi naš stručnjak Zoran Lukić.


– Zadovoljan sam što je Mačvan ponovo u Partizanu. Njegova pomoć u igračkom i ljudskom smislu preko nam je potrebna. On je pokazao ljubav prema klubu i kada je trebalo da potpiše prvi profesionalni ugovor, zatim kada je došao na pozajmicu, razumeo je našu situaciju i za razliku od nekih, nije pretio tužbom zbog dugovanja. Njegova pomoć nam je važna da uspostavimo stabilnost. On neće imati poseban status, jer ga u Partizanu niko i nema, takođe imaće istu odgovornost kao i svi njegovi saigrači. Razmišljamo o pojačanju na mestu plejmejkera, pritisnuti rezultatima i medijskom tumačenju istih, nećemo se unervoziti i postupiti van svoje koncepcije. Ne želim da pričam o konkretnim imenima, a samim tim neću da govorim o tome da li pregovaramo sa Mekejlebom. Kako mogu da pričam o tome da je nešto gotovo kada nije ni počelo – ostao je zagonetan Vujošević.

– Banvit poslednjih godina napreduje u svim aspektima, prošle sezone je pod trenerom Itudisom regularni deo domaćeg prvenstva završio na prvom mestu. Prilikom nedavnog gostovanja Galatasaraja u Evroligi tim je raščlanjen na delove u oceni koliki im je budžet, a Banvit je u poslednjem kolu upravo savladao Galatasaraj. Imaju šest stranaca, od kojih četvorica više sezona nastupaju za Banvit, što govori da su se stavili u funkciju ekipe. Nisam očekivao ovako ubedljive poraze, poput onog od Olimpije, ali u fazi formiranja tima oni su potpuno normalni. Opredelili smo se ove sezone da ne jurimo odbranu trofeja po svaku cenu. Ne mogu da shvatim komentare u vezi sa naša četiri poraza, kao da je situacija u klubu potpuno normalna. Valjda 13 uzastopnih titula, regionalni trofeji i priznanja za najboljeg trenera Evrolige vrede više od tih poraza i neobjektivnih časova anatomije. Mi više od svih želimo pobede, svesni da sve što pipnemo ne pretvaramo u zlato. Vredno radimo i taj rad će se vremenom isplatiti. Ne bih da govorim o individualnim učincima, jer za loše rezultate odgovoran je trener, a deo zasluga mu pripada i kada se pobeđuje – zaključio je dokazani stručnjak Partizana.

Mačvan preko Partizana do reprezentacije

– Vratio sam se kući, Partizan je veliki klub koji je pobeđivao najveće. Vratio sam se iz sportskih razloga, u želji da klub ima uspešnu sezonu i da time zaslužim poziv u reprezentaciju. Banvit je ozbiljan klub, imaju velike ambicije u Evrokupu i okosnicu tima koja je dugo na okupu – poručio je Milan Mačvan, koji nije želeo da detaljnije priča o razlozima reprezentativnog odsustva poslednjih godina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari