Fizički izuzetno spremni i taktički dobro potkovani košarkaši FMP su sasvim zasluženo postali prvi finalisti Kupa Radivoja Koraća. Put „pantera“ do poslednjeg meča u prestižnom takmičenju bio je veoma naporan. Nakon iznenađenja protiv Hemofarma, tim iz Železnika uspeo je da na sličan način, agresivnom igrom sa dosta kontranapada, savlada i Crvenu zvezdu (90:79) i da samim tim stekne pravo da se u finalnom duelu sa Partizanom mt:s bori za „Žućkovu levicu“.

Drugi finalista promovisan je u poslednjih pet minuta duela između Radničkog i crno-belih. Partizan mt:s je upravo u tom periodu zamenio stari automobil „bolidom“, prošavši kroz cilj u vremenu dovoljnom za meč u kojem će pokušati da ispravi greške iz duela sa Radničkim (81:76) i sačuva pehar Kupa Radivoja Koraća u svojim vitrinama.

Ukoliko u subotu budu ponovili partiju nalik meču sa crveno-belima FMP bi mogao da napravi panterski skok i da poput hobotnice obgrli pehar nacionalnog kupa. Izabranici Boška Đokića potpuno su nadigrali rivala. Nametnuli su brz ritam, napadi su im bili koncizni, dok su iz agresivne odbrane na liniji dodavanja razvili dosta kontranapada. FMP je imao konstantnu prednost od desetak poena, koja je početkom poslednje deonice iznosila i 20 razlike (72:52). Čović je bio ponovo na visini zadatka. Prodorima je razigravao saigrače, a pritom ga je služio i šut. Nadahnutom Radivojeviću u drugom poluvremenu pridružio se i Milutinović, tako da je trener Đokić imao lepu priliku da šansu ukaže svim igračima do kraja utakmice. Zvezda je samo na mahove ličila na tim, igra joj se svela na pojedinačne improvizacije Marša i Janga, ali bez jasne ideje i koncepcije u odbrani, naročito prilikom igre dva na dva tako da nije uspela da izbegne poraz.

Slično komšijama, crno-beli su prenervozno započeli meč. Radnički je zonskim presingom usporio njihov napad, opredelivši se da zatvori reket, što je primoralo Božića i saigrače da znatno više trče tražeći adekvatan pas. U samo nekoliko minuta Džavaji i Katić dobili su po namernu ličnu grešku, ne naviknuti na nešto grublju igru protivnika. Kragujevčani su odličnom igrom dva na dva kao i brzom distribucijom lopte imali dubinu, ali i širinu u napadu. U prvih 20 minuta briljirali su Marković i Aleksić, a poseban utisak ostavio je Li, koji je u tom periodu postigao 17 poena. Stanje se na terenu vrtoglavo promenilo u drugom delu. Partizan mt:s je u odbrani podigao stepen agresivnosti na peti nivo. Serijom od 7:0 crno-beli su se potpuno vratili u igru. Iako im je ponestalo ideje u napadu, zahvaljujući Miletiću i Markoviću, koji su pogađali iz neverovatnih pozicija, Kragujevčani su ostali u igri. Utisak je bio da je i prilikom rezultatskog egala, Partizan mt:s imao više raspoloženih igrača u finišu utakmice. Božić je sa dve trojke „probio“ rivalsku kombinovanu odbranu. Džerels je najzad bio koristan za ekipu, dok je Gist u saradnji sa Džavajijem praktično u uzbudljivoj završnici obezbedio svom timu veliko finale. Crno-beli su uštopovali Lija, koji u nastavku nije postigao ni poen, dok su dominaciju u skoku materijalizovali sa dosta lakih poena i drugih napada.

Đokić: Lakše ćemo spremiti taktiku

– Partizan mt:s sigurno odskače kvalitetom u odnosu na sve ostale domaće ekipe. Bez obzira na tu činjenicu mislim da ćemo lakše spremiti taktiku. Meč će biti sigurno veoma težak, ali se nadam da ćemo biti u stanju da ponovimo dobre partije iz prve dve utakmice – istakao je trener FMP Boško Đokić.

Jovanović: Poštujemo FMP

– Košarkaši FMP su veoma talentovani, iskreno mislim da im dva, tri iskusna internacionalca veoma znače jer su sa njima u sastavu daleko sigurniji. Pokazali su u prethodne dve utakmice da zaslužuju poštovanje. Meč ćemo shvatiti krajnje ozbiljno. Moraćemo da budemo veoma koncentrisani i nikako ne bismo smeli da imamo praznih uvodnih deset minuta kao na mečevima sa Radničkim i Megom – rekao je Vlade Jovanović, trener Partizana mt:s.

Ulaznice za finale 500 dinara

Čelnici FMP odlučili su da omoguće kupovinu ulaznica samo za finalni meč, tako da će sada svi zainteresovani ljubitelji košarke moći uživo da pogledaju duel između „pantera“ i Partizana mt:s za 500 dinara. Prethodno je paket karata za duele polufinala i finala koštao 2.500 dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari