Košarkaši Partizana opravdali su ulogu favorita na gostovanju Metalcu i pobedom u drugom meču polufinalne serije plej-ofa Superlige sa 73:69 (19:16, 15:16, 19:14, 20:23) otišli u veliko finale u kojem će se počev od petka boriti protiv Crvene zvezde. Za 14. uzastopnu titulu, a crveno-beli za prvu od 1998. godine. Drugi meč finalne serije, po formatu 2-2-1, igra se 15. juna takođe u režiji crveno-belih, a potom Partizan preuzima domaćinstvo u Pioniru 18. i eventualno 21. juna, dok bi se potencijalna “majstorica” pred većinski Zvezdinim navijačima igrala 24. juna.


Bio je Metalac ravnopravan rival pred svojim navijačima u Valjevu tokom prvog poluvremena, ali ne zbog svoje odlične igre već usled loših opcija crno-belih. Naime, domaćin se ceo meč oslanjao na šut za tri poena koji sinoć nije bio pravo rešenje, ali ni Partizan nije bio puno ubedljiviji. Tako do velikog odmora beležimo blagu dominaciju gostiju, ali i jedino vođstvo Metalca (22:21), da bi “parni valjak” ipak sa prednošću otišao u svlačionicu.

Imao je Partizan nešto konkretnija rešenja u ofanzivi u trećem periodu kada je bežao i na “plus sedam” (53:46), ali se uporni Metalac vraćao. Tako je bilo i u poslednjem kvartalu. Crno-beli su trojkama oporavljenog Milosavljevića i Daloa došli do maksimalnih 65:52, ali se domaćin i u tim trenucima nije predao već je serijom 13-0 došao u neizvesnu završnicu. Ipak, Partizan je odigrao na iskustvo i priveo meč kraju, za prolaz u novo finale domaćeg prvenstva.

Najzaslužniji za trijumf Partizana bio je upravo Milosavljević koji je sa 17 poena i šest asistencija najavio da je spreman za finale, baš kao i Mačvan sa 13 i Tepić sa poenom manje. Kod Metalca je dominirao Majstorović sa 20 poena.

 

Raspored finalne serije

Crvena zvezda – Partizan 12. jun

Crvena zvezda – Partizan 15. jun

Partizan – Crvena zvezda 18. jun

Partizan – Crvena zvezda 21. jun

Crvena zvezda – Partizan 24. jun

* finalna serija igra se do tri pobede

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari