U uzbudljivom meču u Čačku, aktuelni šampion Srbije Partizan savladao je Borac sa 80:75 (21:13, 12:21, 26:23, 21:18) u okviru drugog kola Superlige.


Bez suspendovanog trenera Duška Vujoševiča i lakše povređenih Gagića i Bertansa, crno-beli predvođeni Velimirom Gašićem imali su nekoliko oscilacija u igri. Delovalo je u prvoj četvrtini da će Partizan pred 3.000 navijača rutinski odraditi posao, a poslednje veće vođstvo imao je u 13. minutu (25:15) kada se Borac probudio da bi na poluvreme otišao sa vođstvom (32:31). Nastavak je takođe bio neizvestan, oba tima su igrala efikasno, što Borcu ipak nije bilo dovoljno za iznenađenje jer se Partizan bolje snašao u finišu, a Bogdanović i Lovernj bili su sigurni sa penala. Najefikasniji u redovima gostujućeg tima bio je Saša Pavlović sa 21 poenom, pratili su ga Milutinov sa 13, Lovernj (12, osam skokova) i Bogdanović 11, dok je šampionu trojkama probleme pravio Nikola Pešaković (25).

Crno-beli će već sutra odigrati treće kolo pred svojim navijačima, kada im gostuje Crnokosa, a uz Crvenu zvezdu su trenutno jedini tim sa maksimalnim učinkom. U sredu će se sastati i Mega Vizura – Crvena zvezda, Radnički – Metalac, a dan kasnije FMP i Borac.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari