KSS zabranjuje učešće u Evrokupu 1

Upravni odbor KSS doneo je odluku da zabrani klubovima da učestvuju u Evrokupu, ističući istovremeno da se mogu takmičiti u Evroligi.

                       P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }A:link { }

Ova odluka najviše pogađa Partizan koji je dobio poziv za Evrokup, dok je Mega Leks ranije odustao od učešća u ovom takmičenju. U saopštenju KSS navodi se da će klubovi koji se budu oglušili o zabranu igranja Evrokupa biti suspendovani iz članstva KSS-a. Savez se takođe odredio i prema ABA ligi ističući da će povući podršku regionalnoj ligi ako ona ne promeni stav povodom podrške koju je pružila EL.

KSS je odluku doneo nakon što je FIBA rešila da izbaci 14 reprezentacija, među kojima je i Srbija, sa Evropskog prvenstva 2017. godine, odnosno zapretila da će oduzeti kvalifikacije za OI ukoliko klubovi budu igrali Evrokup.

U međuvremenu stigle su vesti da Svetska košarkaška federacija ima ideju da se od narednog leta obračuna i sa 11 najbogatijih i najuticajnijih klubova koji su nedavno potpisali nove desetogodišnje ugovore sa Evroligom. FIBA, kako prenose italijanski i španski novinari, nema nameru da uvaži desetogodišnje ugovore, već će od juna 2017. zatražiti od pomenutih klubova da zaigraju u njenom takmičenju ili će uslediti nove kazne.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari