„Okrnjena“ reprezentacija Srbije u odnosu na Evropsko prvenstvo gde je osvojila zlatnu medalju, zabeležila je i drugu pobedu na FINA Svetskom kupu u Kazahstanu, a ovaj put savladana je Južna Afrika sa 17:1.


„Delfini“ su prethodno bili bolji i od Crne Gore i sada je jasno da će proći grupu, ali će duel sa Sjedinjenim Američkim Državama (danas u 12.20 po srednjoevropskom vremenu) odlučiti sa kog mesta će plasirati u četvrtfinale. Najefikasniji u srpskom timu bio je Gavril Subotić sa četiri pogotka, a po tri su upisali Strahinja Rašović i Dušan Vasić.

– Imaju snažnu igru, posebno se ističe centar Džon Man kojeg dobro poznajemo. Takođe je tu i odličan šuter Bonani. Agresivni su, videli smo to na pripremama u Beogradu. I pored toga verujem da sa maksimalnim angažmanom možemo da pobedimo – rekao je Vasić o predstojećem duelu.

– Okrećemo se Americi. Trenirali smo ali to ništa ne znači. Znaju se njihove visoke ambicije na ovom turniru baš kao što se zna i koji je naš cilj u Almatiju – dodao je selektor Dejan Savić.

U grupi B nalaze se Hrvatska, Mađarska, Australija i domaćin Kazahstan.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari