Četvrtfinala muškog odbojkaškog turnira u Londonu prošla su bez većih uzbuđenja, a sva četiri meča završena su rezultatom 3:0. Bugarska reprezentacija briljira na olimpijskom turniru, pa Nemci, koji su se jedva provukli do četvrtfinala, nisu bili preveliki zalogaj za razigrane izabranike Najdena Najdenova. Uvek jaki Rusi, sa dugom trofejnom tradicijom u odbojci, pokušaće da prekinu san Bugara (petak, 16.00) i zaustave ih u pohodu na prvu olimpijsku medalju nakon 32 godine pauze i osvojenog srebra u Moskvi.

Rusi nisu dugo bez medalje kao Bugari, u Londonu brane bronzu iz Pekinga, ali njihove ambicije nikada nisu manje od osvajanja zlatnog odličja, sve ispod toga – može da prođe, ali nije dovoljno. Zato nema sumnje da će u ovom meču „prštati“ od želje za medaljom, slavom i ispisivanjem nove stranice u istoriji odbojke ove dve reprezentacije.

Brazilci su u Pekingu 2008. morali da se zadovolje srebrom, nakon što su Sjedinjene Američke Države prikazale briljantnu partiju u finalu, pa nema sumnje da više nego ikad žele da budu na najvišem stepeniku pobedničkog postolja. U tome mogu da ih spreče Italijani danas od 20.30, koji su grupnu fazu takmičenja završili na četvrtoj poziciji, ali su najviše zahvaljujući sjajnim servisima i timskom igrom srušili aktuelnog šampiona i napravili veliki korak ka prvom olimpijskom zlatu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari