Ljut kao ris, besan i nervozan toliko da mu se rumenilo prepoznavalo ispod bronzanog tena na licu, Novak Đoković je prirodnom reakcijom u skladu sa temperamentom, napravio rezime svoje partije protiv Roberta Bautiste Aguta u osmini finala US opena – 3:1 (6:3, 4:6, 6:4, 6:3). Španac je kao prvi igrač koji je oduzeo set srpskom asu u NJujorku odjurio posle duela do zemljaka Felicijana Lopeza kako bi mu šapnuo koje slabe tačke treba da gađa Đokoviću u njihovom četvrtfinalnom duelu.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

Imao je najbolji teniser današnjice više razloga tokom meča u osmini finala da se naljuti na sebe, pre svega zbog nekarakterističnih grešaka kojima je vratio u život rivala, naročito u drugom setu. Bes, koju nije želeo da upakuje u psovku, posle drugog dela igre, Novak je iskalio na reketu, koji je ni kriv ni dužan prevremeno otišao „u večna lovišta“.

– Nisam bio ljut na Batistu, zašto bih? Igrao je sjajno, bio koncentrisan i zasluženo je dobio drugi set. Bio sam ljut na sebe. Iznervirao sam se što sam imao 4:2 i 15:40, a nisam to iskoristio i što sam izgubio pet uzastopnih gemova. Ne smem sebi to da dozvolim, ali dešava se. Ja sam igrač koji pokazuje emocije – samokritičan je popularni Nole.

Đoković je svestan da je do 26. četvrtfinala na grend slemu došao igrom prošaranom nekarakterističnim greškama, koje su doprinele preteranom izlivu emocija. Novak je u istoriji tenisa po tom učinku treći na večitoj listi iza Rodžera Federera koji je 36. puta bio deo četvrtfinala na grend slemu i DŽimija Konorsa (27).

NJegov naredni rival Feliciano Lopez zapravo mu je omiljena mušterija, na pet prethodnih duela Španac je uspeo da osvoji samo jedan set. Prošlost u ovom slučaju nije u analogiji sa trenutnom formom Lopeza, koji na američkoj turneji (Sinsinati, Montreal, US open) igra možda i u životnoj formi. Levoruk, servis mu radi kao sat, samim tim češće koristi izlaske na mrežu i volejima skraćuje poene. Do četvrtfinala glatko je eliminisao Fabijana Fonjinija u osmini finala, odnosno Miloša Raonića u trećem kolu. Bez dobrog prvog servisa i dubokog riterna Đoković bi mogao da ima puno problema u misiji prolaska u polufinale US opena, čime bi odbranio prošlogodišnje bodove.

Novak Đoković/ ime i prezime / Feliciano Lopez

22.05.1987/ datum rođenja /20.09.1981

Beograd/mesto rođenja/ Toledo

Monte Karlo/prebivalište /Madrid

5/ međusobni skor /0

54/ titula u karijeri/ 4

83.066.648$/ zarada u karijeri/ 10.558.011$

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari