Osvajanjem zlata na Evropskom prvenstvu u Zagrebu Marko Novaković postavio je standarde koje je potvrdio na Olimpijskim igrama u Londonu. Za svega tri meseca, od nastupa na šampionatu Starog kontinenta pa do najznačajnijeg sportskog takmičenja zahvaljujući momku iz Bečeja kajak je postao primećen širom Srbije.

Sam Marko Novaković, koji izgledom, tačnije građom, savršeno podseća na „Hulka“, još uvek nije svestan kakav je efekat proizveo njegov nastup u Londonu. Zahvaljujući vaterpolistima, Andriji Zlatiću, Ivani Maksimović i Milici Mandić imao je tu čast da se sa balkona Skupštine grada pokloni navijačima i da doživi pravo emotivno ushićenje.

– Osećaj je zaista fantastičan. Stajati pred tolikim brojem ljudi nešto je neopisivo – prvo je što je rekao Novaković posle dočeka poslednjeg dela srpskog olimpijskog tima iz Londona.

As Bečeja ispunio je obećanje dato neposredno pred polazak u London. Cilj mu je bio da dođe do finala i da se u njemu okuša sa najboljima. Sedmo mesto zadovoljilo je trenutne apetite najboljem srpskom kajakašu na 200 metara, međutim Novaković ima vrlo ambiciozne planove u narednom periodu koji bi trebalo da se krunišu na sledećim Olimpijskim igrama 2016. godine.

– Takmičio sam se sa najboljima i video da ne zaostajem mnogo u odnosu na one koji su se okitili medaljama u Londonu. Predstoji mi naporan rad, koji mora biti usklađen sa planom treninga. Verujem, tačnije ubeđen sam da imam snage i znanja da do naredne olimpijade dođem do tog nivoa da se mogu nadati medalji. Optimista sam, jer sam se uverio da sam u ravni sa najboljima. Dobio sam na dodatnom samopouzdanju, a motivi mi nikada nisu nedostajali – završio je Marko Novaković, a zatim pohitao prema autobusu.

Bicepsi za ponos

Sprinterska disciplina na 200 metara jedna je od napornijih u kajaku. Odlična građa se podrazumeva, međutim pogled na bicepse Marka Novakovića jednostavno ostavlja bez daha sve poklonike sporta.

– Nikada nisam ciljano vežbao u nameri da mi bicepsi budu posebno izraženi. Ne opterećujem se izgledom, niti obimom ruku. Ovakva građa je proizvod napornih treninga, a bicepsi su samo posledica discipline kojom se bavim u kajaku – skromno je naveo Novaković, uprkos činjenici da su mnogi ispod balkona Skupštine grada želeli da se slikaju sa njim dok pozira sa nategnutim bicepsima.

Dobri uslovi za pomeranje granica

– U klubu (Bečej) zaista imam odlične uslove za rad. Ne žalim se, zadovoljan sam čitavim ambijentom i načinom na koji treniram. Svi preduslovi za dostizanje krajnjeg cilja su uglavnom ispunjeni, tako da mi jedino preostaje da se kao i do sada, posvetim treninzima – istakao je vedrim tonom srpski kajakaš.

Žal za Olimpijskim selom

– Zbog udaljenosti jezera Iton, na kojem su se održavala takmičenja, nismo bili smešteni u Olimpijskom selu. Svratio sam u par navrata do kolega iz tima i uverio se da je ambijent jedinstven. Žao mi je što nismo bili na okupu, nadam se da će u Riju biti drugačije – pomalo setno prokomentarisao je Novaković jedan od doživljaja iz Londona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari