dead boy detectivesFoto: NETFLIX / Planet / Profimedia

Na Netfliksu se pojavila serija Dead Boy Detectives, novi natprirodni hit koji je već zaradio odlične ocene na raznim mestima.

Serija Dead Boy Detectives imala je dug i trnovit put do objavljivanja, jer je u međuvremenu menjala i koncept i mesto emitovanja, ali sada je dostupna za gledanje.

U pitanju je serija koja je prvo trebalo da bude spinof HBO serije Doom Patrol, a potom spinof Netfliksove serije Sandman, tako da je nastala na osnovu likova Nila Gejmana.

Od HBO verzije se odustalo kada su Džejms Gan i Piter Safran preuzeli DC univerzum, a tada su glavne uloge naslovnog dvojca dobili Džejden Revri i Džordž Rekstru.

Sama radnja prati dva tinejdžera koje prebiju nasmrt sa sedam decenija razlike i koji ne idu dalje u zagrobni život, već kao duhovi rešavaju natprirodne misterije na Zemlji.

Sve to odvija se tokom osam epizoda čija ciljna publika su stariji tinejdžeri, ali koja može da bude zanimljiva svima bez obzira na godine.

Tu ima pomalo nasilja i natprirodnog, ali nikada ne zalazi u teritoriju horora, već se dosta oslanja i na specifičan humor.

Dead Boy Detectives originalno su bili likovi iz stripa

Naslovni dvojac mora da beži od smrti kako ih ne bi odvela u zagrobni život, a međuvremenu pokušavaju da pronađu epiloge za mnoge izgubljene duše.

Hemija između ove dvojice je ključna stvar koja treba da privuče gledaoce, jer je jedan knjiški moljac iz ere Prvog svetskog rata, a drugi šarmer iz 1980-ih.

Treba istaći da je šouraner serije Dead Boy Detectives Stiv Jokli, koji je producirao Supernatural i stvorio seriju The Flight Attendant.

Ono što olakšava uranjanje u seriju je prelep vizuelni identitet, zanimljiv saundtrek i dobra doza uvrnutog humora.

Neke stvari su prikazane najdirektnije, dok su druge ipak metaforičke i Gejmanov uticaj nije toliko vidljiv baš na svakom koraku.

Ova serija tako postaje neka spona između onih kojima nedostaje Buffy the Vampire Slayer ili Supernatural sa onima koji jedva čekaju da se vrati Sandman.

Ako ne očekujete duboku priču, Dead Boy Detectives može vas zabaviti i poslužiti kao fin neopterećujuć eskapizam.

Izvori: Hollywood Reporter, Primetimer

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari