džef bridžis tronFoto: Walt Disney Pictures / Sean Bail / AFP / Profimedia

Treći deo franšize Tron zvaće se Tron: Ares, a potvrđeno je da će se u njemu ponovo pojaviti i Džef Bridžis.

Bridžis je igrao glavnu ulogu u filmu Tron iz 1982. godine i sporednu u nastavku Tron: Legacy iz 2010. godine, prenosi Index.hr.

Oba filma bila su komercijalno uspešna, a originalni film danas ima kultni status među ljubiteljima naučne fantastike.

Bridžis je u originalnom filmu tumačio programera Kevina Flina, koji bude zatočen u digitalnom svetu, gde učestvuje u smrtonosnim borbama kako bi se vratio u stvarni svet.

Glumac je nedavno gostovao u podkastu Film Comment, gde je otkrio da glumi u predstojećem nastavku kultnog serijala.

„Ovu subotu počinjem da snimam treći film serijala Tron. Džared Leto je zvezda trećeg filma. Jedva čekam da počnem da radim s njim, divim mu se“, izjavio je Bridžis.

Prvi Tron je jedan od najuticajnijih naučnofantastičnih filmova

Osim Leta i Bridžisa, u trećem filmu glumiće Greta Li, Evan Piters, Hasan Minhadž, Džodi Tarner-Smit, Arturo Kastro, Kameron Monagan i Džilijan Anderson.

Film režira Joakim Roning, reditelj filmova Maleficent: Mistress of Evil i Pirates of the Caribbean: Dead Men Tell No Tales.

Film će pratiti Aresa (Leto), visoko sofisticirani program koji je zbog opasne misije poslat iz digitalnog u stvarni svet. Scenario za film napisali su Džesi Vigutou i Džek Torn.

Tron: Ares produciraju Leto, Šon Bejli, Džefri Silver, Džastin Springer, Ema Ladbruk, Stiven Lisberger i Rasel Alen. Film će imati premijeru 2025. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari