serija the regimeFoto: HBO / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

 

Filmova i serija nikad dosta, sve do trenutka dok možemo da ispratimo sve ono što nas zanima i što je vredno vremena.

Film traje samo par sati, ali kada je serija u pitanju, ipak im se moramo posvetiti malo duže, pa ćemo malo promisliti šta dalje ispratiti.

Osim što se ove godine vraćaju mnoge hit serije sa novim sezonama, brojni novi projekti su u pripremi, te je Hrvoje Marjanović sa portala Index.hr izdvojio deset preporuka koje prenosimo u nastavku.

True Detective: Night Country

Ko glumi: Džodi Foster, Kali Reis, Džon Hoks

O čemu se radi: True Detective je u prvoj sezoni bio jedan od najvećih TV hitova, ali u naredne dve sezone izgubio je zalet.

Čini se da će ga vratiti s kamatom u četvrtoj sezoni, koja prati dve detektivke koje pokušavaju otkriti šta se dogodilo grupi naučnika na istraživačkoj stanici usred Aljaske.

Kad izlazi: 15. januara

Sexy Beast

Ko glumi: Džejms Mekardl, Emun Eliot, Tamsin Grig

O čemu se radi: Istoimeni hvaljeni film Džonatana Glejzera iz 2000. dobija prednastavak, ali ovog puta radi se o osmodelnoj seriji, koja prati odnos dvojice prijatelja i lopova koji se upetljaju u poslove britanskog kriminalnog podzemlja tokom devedesetih, a seriju je osmislio i napisao Majkl Kaleo (Sopranovi).

Kad izlazi: 25. januara

Masters of the Air

Ko glumi: Ostin Batler, Kalum Tarner, Entoni Bojl, Bari Kogan

O čemu se radi: Iako trejler ispočetka više podseća na Perl Harbor, iza serije stoje Tom Henks i Sieven Spilberg, koji su nam već dali Band of Brothers i Pacific, pa Masters of the Air ima puno više težine od prosečne serije o Drugom svetskom ratu.

Ovog puta pratimo pilote, a serija je ponovno prepuna trenutnih i budućih velikih glumačkih imena.

Kad izlazi: 26. januara

Mr. & Mrs. Smith

Ko glumi: Donald Glover, Maja Erskin

O čemu se radi: Film iz 2005. o naoko običnom bračnom paru špijuna bio je solidna i zabavna akciona komedija s pristojnom zaradom na blagajnama, ali premisa je nudila puno više i nadamo se da će Glover i Erskin to kvalitetnije iskoristiti.

Razlog više jer je jedan od tvoraca serije i Glover, koji nam je dao odličnu Atlantu.

Kad izlazi: 2. februara

Avatar: The Last Airbender

Ko glumi: Gordon Kormije, Dalas Liu, Kiaventio

O čemu se radi: Ovo može otići u različitim smerovima, naročito ako se setimo šta je M. Najt Šamalan napravio u filmu.

No ova fantastična priča oduvek je bila stvorena za ovaj format pa očekujemo i da će biti kvalitetnije ispričana kroz osam jednosatnih epizoda, u kojima pratimo avanture mladog Anga.

Kad izlazi: 22. februara

Shogun

Ko glumi: Kozmo Džarvis, Hirojuki Sanada, Ana Savai

O čemu se radi: Serija nastala prema bestseleru Džejmsa Klavela prati početke japanskog građanskog rata, ali kroz priču o jedinom poštenom članu petoročlanog Vieća regenata, britanskom brodolomcu i prevoditeljki.

Bile su potrebne tri godine kako bi serija bila napisana, snimljena i producirana, a oni koji su imali prilike da je pogledaju tvrde da se radi o nezaboravnom epskom spektaklu.

Kad izlazi: 27. februara

The Regime

Ko glumi: Kejt Vinslet, Marta Plimpton, Hju Grant

O čemu se radi: Novi projekt scenaristkinje hvaljene serije Succession i reditelja Stivena Frirsa prati godinu dana jednog savremenog evropskog političkog režima.

I premda iz trejlera ne možemo previše izvući, imena iza projekta obećavaju.

Osim toga, u glavnoj ulozi je briljantna Kejt Vinslet, čiji prethodni projekti za HBO (Mare of Easttown i Mildred Pierce) samo dodatno podižu očekivanja.

Kad izlazi: 3. marta

Apples Never Fall

Ko glumi: Anet Bening, Sem Nil, Alison Bri

O čemu se radi: Fanovi hit-serije Big Little Lies imaju čemu da se raduju jer ovo je nova mini-serija prema knjizi Lijan Moriarti, a i ovog puta seriju predvode jaka glumačka imena (Anete Bening i Sem Nil).

Radnja prati živote penzionisanih teniskih trenera Džoj i Stena, koji nameravaju da mirno provedu zlatne godine života, ali to se menja nakon što Džoj nestane, a njihova deca počinju da otkrivaju istinu o „savršenom“ braku svojih roditelja.

Kad izlazi: mart

3 Body Problem

Ko glumi: Benedikt Vong

O čemu se radi: SF serija prema književnoj trilogiji Liju Cisina opisuje susret s vanzemaljcima i sukob koji će uslediti te ostaviti neizbrisiv trag.

Ovo je prvi veliki Netfliksov projekt tvoraca Igre prestola Dejvida Beniofa i D.B. Vajsa.

Kad izlazi: 21. marta

Fallout

Ko glumi: Ela Parnel, Aron Moten, Volton Gogins

O čemu se radi: Adaptacije video igara postaju sve bolje, a nakon The Last of Us mnogi planirani projekti su dobili dodatni vetar u leđa.

Jedan od onih koji obećavaju svakako je Fallout, koji prati grupu stanovnika luksuznih atomskih skloništa 200 godina nakon nuklearnog rata, koji su prisiljeni da napuste sigurnost bunkera i prvi put upoznaju uništeni svet koji su njihovi preci ostavili iza sebe.

Ono što nas dodatno veseli je to što iza serije stoji tvorac serije Westworld Džonatan Nolan.

Kad izlazi: 12. aprila

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari