Poslednje kraljevstvoFoto: Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Otkako se završila „Igra prestola“, fanovi ove serije žude za još sličnog sadržaja. Iako spinof serija „Kuća zmaja“ donekle uspeva da utoli njihovu žeđ za ovakvom tematikom, ona ipak ima samo jednu sezonu.

Postoji, međutim, jedna britanska serija, za koju mnogi tvrde da je slična „Igri prestola“ i može da joj parira po kvalitetu.

Reč je o seriji „Poslednje kraljevstvo“ (The Last Kingdom) koja se emitovala od 2015. do 2022. godine. Ona je bila toliko uspešna da je Netfliks čak napravio njen nastavak u vidu filma pod nazivom „Poslednje kraljevstvo: Sedam kraljeva mora umreti“ (The Last Kingdom: Seven Kings Must Die), koji je izašao u ovo vreme prošle godine.

Radnja serije dešava se u 9. veku u anglosaksonskoj Engleskoj, dok se tamošnji stanovnici bore protiv vikinških osvajača iz Danske. U glavnim ulogama pojavljuju se Aleksander Drejmon, Emili Koks, Eliza Batervort i Arnas Fedaravacijus, piše Index.

Društevenu mrežu X preplavile su reakcije na ovu seriju, u kojima je neki nazivaju „jednom od najboljih serija u istoriji“.

„Remek-delo. 10/10“, „Ovo je jedna od najboljih serija ikad, preporučujem“, „Definitivno jedna od meni najdražih serija“, „Možda je čak i bolja od ‘Igre prestola’. Nema loše epizode, a kamoli loše sezone“, neki su od komentara.

„Poslednje kraljevstvo“ je inače adaptacija istorijskih romana Bernarda Kornvela, koji formiraju serijal „Saksonske priče“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari