Nebo ugrozilo turnir 1Foto: FoNet-Ap

Nijedan meč nije odigran danas na Roland Garosu zbog kiše koja pada od nedelje uveče, što je prvi put posle 16 godina da teniseri nisu čak uspeli ni da izađu na teren u Parizu. Od početka turnira organizatori se bore sa vremenom koje ih je koliko-toliko poslužilo tokom prve nedelje turnira.

                       

Međutim, u ponedeljak je kiša sprečila da se odigra ijedan meč, a još veći je problem to što vremenska prognoza ne najavljuje sunce, pa je moguće da ni sutra neće biti igrano, što bi moglo da ugrozi ceo grend slem.

Nosioci turnira Novak Đoković i Serena Vilijams trebalo je danas da se bore za prolaz u četvrtfinale, dok su svi preostali dueli iz donjeg dela žreba četvrtog kola završeni osim susreta između Radmanske i Pironkove, odnosno Halepove i Samante Stosur.

Organizatori su saopštili da bi Novak Đoković sutra u 11 sati na glavnom terenu trebalo da odigra svoj meč sa Robertom Bautista-Agutom u osmini finala. Pored prvog tenisera sveta, igraće i Olga Danilović i Miomir Kecmanović i u pojedinačnoj i u dubl konkurenciji juniora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari