Najbolji teniser sveta Novak Đoković ponovo je trenirao u utorak iako još uvek nije u potpunosti sanirana infekcija očiju, a sve sa ciljem da bi se videlo da li i u kojoj meri može da se računa na njega u duelu 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa između Srbije i Kazahstana. Taj meč je na programu od petka do nedelje u dvorani „Aleksandar Nikolić“ (hala Pionir) a nema sumnje da bi Novakova igra bila veliki korak prema pobedi, zbog čega su juče sa njim radili selektor Bogdan Obradović i naš najbolji dubl igrač Nenad Zimonjić.

P { text-indent: 2.5cm; margin-bottom: 0.21cm; direction: ltr; color: rgb(0, 0, 0); line-height: 150%; widows: 2; orphans: 2; }P.western { font-family: „YHelvetica“; font-size: 12pt; }P.cjk { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 12pt; }P.ctl { font-family: „Times New Roman“,serif; font-size: 10pt; }

– Odradio sam prvi trening od 90 minuta posle nekoliko dana odmora i pokušavam da se oporavim što više mogu. Nosim taj problem sa očima još iz Dubaija. Još uvek nije dovedeno u idealno stanje, ali zadovoljan sam odrađenim prvim treningom za koji se nadam da neće puno naškoditi mom trenutnom stanju. Još uvek nosim naočare i pokušavam da se što više zaštitim od spoljašnih uticaja koji štete očima. Osetio sam podlogu i dvoranu jer je drugačije kada se igra unutra i po dnevnom svetlu. U sredu ću opet trenirati i nadam se da ću biti spreman za meč u petak – istakao je Đoković po prvom izlasku na teren preimenovane dvorane, odnosno na prvom kontaktu sa reketom otkako je predao četvrtfinale Dubaija Felisijanu Lopezu.

Ukoliko bude spreman za duel u petak (žrebom će dan ranije biti određen raspored mečeva), Đoković će se prvog dana sastati sa Aleksandrom Nedovjesovim, trenutno 200. na ATP listi, što bi moglo da bude olakšavajuća okolnost u nameri da ne bude dugo pod opterećenjem. Uz pretpostavku da neće igrati u dublu koji će najverovatnije činiti Nenad Zimonjić i Filip Krajinović, Novak bi imao dodatno vreme da se oporavi do nedelje i onda zajedno za Viktorom Troicki singl mečevima potvrdi trijumf Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari