Zahvaljujući muškoj odbojkaškoj reprezentaciji, Srbija će imati više od 100 učesnika na Olimpijskim igrama u Londonu. Evropski prvaci su u subotu, u pretposlednjem meču na interkontinentalnim kvalifikacijama, savladali Iran sa 3:0 i obezbedili vizu za najveće sportsko takmičenje šesti put u istoriji srpske odbojke. Poslednji meč, koji nije imao takmičarski značaj, izabranici Igora Kolakovića odigrali su juče ujutro kada su demolirali i nacionalni tim Venecuele sa 3:0 (25:14, 25:13 i 25:23) i tako zabeležili sedam pobeda u isto toliko mečeva na turniru u Tokiju, a set je uspela da im oduzme samo reprezentacija Južne Koreje.


– Plasman na Olimpijske igre je sjajan rezultat za ovu generaciju, jako je bitno jer smo dominirali na ovom turniru i izgubili samo jedan set što znači da smo u dobroj formi. Isplatila su se sva odricanja i na najbolji mogući način smo nagrađeni za izuzetan napor – izjavio je selektor Igor Kolaković, dok je bloker Marko Podraščanin dodao da je prezadovoljan rezultatom i da se nada da će u istom ritmu nastaviti i takmičenje u Svetskoj ligi, a kasnije i u Londonu gde veruje da Srbija može doći do medalje.

Osim Srbije, plasman na OI sa ovog turnira obezbedila je i Australija, koja je takmičenje završila kao drugoplasirana u Tokiju. U delimično izmenjenom sastavu, bez Petkovića, Rosića, Podraščanina, Stankovića, Nikića i Nikole Kovačevića, „orlovi“ su otputovali u Dominikansku Republiku, gde će narednog vikenda igrati utakmice na drugom turniru A grupe Svetske lige protiv Kube, Japana i Rusije.

Odbojkašice igrale sinoć protiv Italije

Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije odigrala je sinoć protiv Italije treću utakmicu grupe D prvog vikenda ovogodišnjeg Gran Prija. Izabranice Zorana Terzića prethodno su izgubile od domaćina Poljske sa 3:2, a zatim i od Brazila istim rezultatom. Drugi vikend Gran Prija, u kojem će Srbija igrati u grupi H sa Kubom, Argentinom i Turskom, igraće se u Beogradu od 15. do 17. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari