Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije savladala je selekciju Južne Koreje sa 3:0 (25:17, 25:22, 25:16) u poslednjem meču četvrtfinalne grupe E na Svetskom prvenstvu u Japanu, ali i pored toga nije uspela da izbori plasman u polufinale. Izabranice Zorana Terzića igraće u subotu (10.00) protiv Italijanki za borbu od 5. do 8. mesta.

Ubedljivi trijumf ostvaren je zahvaljujući odličnom prijemu, ali i sasvim pristojnom bloku. Svaki set počinjao je rezultatskom klackalicom, a naše odbojkašice uspevale su da postignu prednost nakon drugog tehničkog tajm-auta. Iako je borba za medalju ostala neostvaren san, jako je važno što su Jelena Nikolić i saigračice podigle nivo forme posle očajnog izdanja u porazu od Ruskinja i pred poslednje mečeve na šampionatu. Glavni razlog što neće igrati u polufinalu, ispostavilo se, jeste nedostatak sportske sreće protiv domaće selekcije u poslednjem meču prve faze, kada su Japanke trijumfovale 3:1, dobivši svaki set na razliku. Neuspesi protiv Turkinja i Ruskinja, glavnih favorita za titulu prvaka sveta, prošli bi bez posledica da je protiv „kosookih“ ostvaren trijumf.

– Zadovoljni smo plasmanom i borbom koja nam predstoji za peto mesto. Posle poraza od Rusije uspeli smo da se vratimo u igru. Devojke su odigrale fantastično, pre svega taktički. Odavno nismo neke dogovorene stvari ispunili u tolikoj meri kao u ovom meču, pogotovo u fazi bloka i odbrane – istakao je selektor Zoran Terzić.

Srpkinje su zauzele treće mesto u grupi E, a naredni protivnik, selekcija Italije četvrto u grupi F. Pobednik ovog duela u nedelju će se boriti za peto mesto sa boljim iz susreta Nemačke i Turske. U polufinalu Svetskog prvenstva sastaće se Rusija – SAD i Brazil – Japan.

Terzić: Imamo šansu protiv Italijanki

– Nismo mogli da dobijemo težeg protivnika od Italijanki u ovoj fazi takmičenja. Napravile su kiks protiv Češke i to ih je koštalo plasmana u polufinale. Da ne pričamo šta su sve osvojile prethodnih godina. S druge strane, ne igraju kao na ranijim prvenstvima i sigurno je da imamo šansu – ocenio je selektor Srbije Zoran Terzić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari