Odbojkaška reprezentacija Srbije otputovala je u Argentinu gde će se boriti za titulu na finalnom turniru Svetske lige. Prvi rival je Brazil, koji je prošle godine u Beogradskoj areni osvojio ovo takmičenje, a „orlovi“ će prolaz u polufinale, po svemu sudeći, tražiti preko selekcije domaćina. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje Andrija Gerić kaže da Srbija u Kordobi ima dobar raspored i da očekuje njen plasman u polufinale.

– Olakšavajuća okolnost je što smo izbegli grupu u kojoj su Italija, Rusija i Kuba. Svakako smo zaslužili da učestvujemo na finalnom turniru i borimo se za titulu, pogotovo što smo nesrećno izgubili u utakmici protiv Francuske – rekao je Gerić u razgovoru za Danas.

Bivši srednji bloker nacionalnog tima nije iznenađen dobrim partijama naslednika u reprezentaciji.

– Svi igrači kojima je selektor Igor Kolaković pružio šansu, iskoristili su je. Igraju sasvim dobro iako su zaista mladi momci i nemaju puno iskustva. Ne mogu baš da izdvojim svog direktnog naslednika, jer i Marko Podraščanin i Dragan Stanković zaista igraju na visokom nivou – rekao je Gerić.

Novi igrač Fenerbahčea potvrdio je da je dvogodišnji ugovor sa turskom ekipom potpisao u poslednjem trenutku.

– Zbog lošije ekonomske situacije u Latini, želeli su da mi smanje ugovor, mada moram da naglasim da su svi bili maksimalno korektni. Dobio sam odličnu ponudu iz Turske tako da je prelazak u Fenerbahče novo poglavlje u mom životu. Najteže će mi pasti odvojenost od porodice, ali se svakako radujem saradnji sa Ivanom Miljkovićem, dugogodišnjim saigračem iz reprezentacije i italijanskog Lubea Maćerate, gde smo postizali zapažene rezultate – zaključio je Gerić.

Odbojkašice sa Izraelkama u polufinalu EL

Odbojkašice Srbije sastaće se sa selekcijom Izraela u polufinalu završnog turnira četiri najbolje reprezentacije Evropske lige u Ankari. Izabranice Zorana Terzića igraće sa Izraelom 24. jula od 16.00, dok će se u drugom polufinalnom meču tri sata kasnije sastati Turska i Bugarska. Finale i duel za treće mesto na programu su dan kasnije.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari