Iako su odbojkaši Srbije nezadovoljni tretmanom u medijima i načinom na koji su ispraćeni na Evropsko prvenstvo, srednji bloker naše reprezentacije Dragan Stanković izjavio je za naš list da je ponosan na podmlađeni tim i zlatnu medalju, kao i da ih je velika želja i međusobno podržavanje dovelo do fantastičnog rezultata.


Da li ste verovali u osvajanje medalje ili ste kao i kapiten Ivan Miljković smatrali da je šesto mesto realan domet srpske reprezentacije?

– Za razliku od većine reprezentativaca, nijednog trenutka nisam želeo da prognoziram rezultat. Verovao sam u momke i nadao sam se boljem rezultatu nego na prethodnim takmičenjima. Najbitnije je da vlada zdrava atmosfera u timu i da se svi međusobno podržavamo, kao i da se ne opterećujemo protivnicima koliko god oni bili jaki.

Šta vas je dovelo do zlata na EP, da li je to veliko srce kao što su svi naveli ili je možda nešto drugo presudilo?

– Kad smo prošli grupnu fazu takmičenja, a zatim i pobedili Francuze koji su vrlo kvalitetna ekipa verovao sam da je sve moguće iako nam je protivnik u polufinalu bila Rusija koja je favorit na svim takmičenjima. Ukoliko nešto želiš svim srcem to se može ostvariti pod bilo kojim okolnostima i mislim da nas je to i dovelo do zlatne medalje.

Nakon dramatičnog meča sa Rusijom kako ste došli do snage da pobedite Italijane u finalu?

– Svestan sam da mnogi od nas posle polufinala nisu očekivali zlato jer su mislili da smo umorni i emotivno istrošeni. Nije prvi put da smo se našli u takvoj situaciji, ali smo uspeli da pređemo preko toga i ostvarimo pobedu. Kada ekipa u bilo kom sportu dođe do polufinala sve je moguće, nebitno da li je neko favorit na turniru ili autsajder.

Kakva su očekivanja u vezi sa kvalifikacionim turnirom za Olimpijske igre i da li će Vam predstavljati pritisak što će svi očekivati pobede nakon osvojenog zlata na EP?

– Srpska reprezentacija uglavnom beleži dobre rezultate na svim takmičenjima pa samim tim se od nas očekuju pobede. Uspeli smo da se nakon zlatne olimpijske generacije izborimo sa teretom koji su njihovi uspesi ostavili. Ovaj rezultat je još samo jedna obaveza više i svestan sam da će svi očekivati pobede. Što se samog kvalifikacionog turnira u Japanu tiče, biće teško jer će nastupati najbolje reprezentacije sveta, ali je sve je moguće jer ćemo odigrati 11 utakmica u 15 dana i svako svakog može da pobedi – zaključio je Stanković.

Stranci su bolji od Beograđana

– Publika u Beču je bila neverovatna, mnogo su nam pomogli tokom celog turnira. Iako smo igrali u stranoj državi atmosfera je bila bolja nego kad smo igrali utakmice Svetske lige u Beogradu. Navijači u Austriji su pratili svaki poen i bodrili nas tokom celog meča bez obzira na rezultat, dok u Srbiji to nije slučaj. Nadam se da smo im se ovom zlatnom medaljom odužili na pravi način za podršku koju su nam pružili – jasan je Stanković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari