Živković (SSP): Vlast ne reaguje na nasilje nad decom 1Foto: Irena Živković

Poslanica Stranke slobode i pravde (SSP) i predsednica Resornog odbora za socijalnu politiku te stranke Irena Živković izjavila je danas da vlast „ništa nije uradila, niti će uraditi“ povodom nasilja nad decom i ocenila da se iz nadležnih institucija moraju izbaciti politički podobni i nestručni ljudi da bi se to promenilo.

Živković je u pisanoj izjavi, reagujući povodom slučaja jedanaestogodišnje devojčice iz sela Toponica kod Malog Crnića koja je trpela fizičko nasilje od svojih vršnjaka od početka školske godine, istakla da devojčica sad „ne sme da ide u školu jer je tamo tuku drugi školarci, skidaju je golu, snimaju i prete da će to objaviti, a njeni roditelji vode bitku sa institucijama u koje odavno građani Srbije nemaju poverenje i putem medija pokušavaju da se od njih zaštite“.

„Danas parolu ‘Sistem nije zakazao’ oseća na svojoj koži, na svom fizičkom i psihičkom zdravlju, na svojoj budućnosti i izmaštanim dečijim snovima i devojčica od 11 godina” naglasila je Živković.

Ona je navodi kako „vlast nije i neće ništa uraditi da naša deca imaju prvo bezbedan, a onda i pristojan život u svojoj državi jer upravo se na nebezbednosti, na nasilju, na nepostojanju zakona i institucija, ova vlast gradi i održava“.

„Zato moramo da napravimo državu u kojoj ne smete da odlučujete o životima naše dece, a do tada da vršimo pritisak da svako ko je u lancu odgovornosti zločina nad devojčicom od 11 godina izgubi licencu za dalji rad u toj struci, a onda i odgovara“, poručila je Irena Živković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari