Najbolji teniser sveta Novak Đoković lako je savladao Aleksandera Nedovjesova sa 3:0 (6:1, 6:2, 6:3) i doneo Srbiji vodstvo u meču 1. kola Svetske grupe Dejvis kupa, ali je Viktor Troicki potom poražen od Mihaila Kukuškina istim rezultatom (7:5, 6:2, 6:4) pa timovi sa nerešenim skorom ulaze u odlučujuće duele u subotu i nedelju. Prvi teniser sveta je u uvodnom meču odmah nametnuo jak ritam i stekao se utisak bez punog gasa diktirao tempo tokom sva tri seta, dok je Kazahstanac praktično pravi otpor pružio samo u svom drugom servis gemu drugog seta.

S druge strane, Troicki je veći deo susreta imao brejk zaostatka, a taman kada se činilo da vraća samopouzdanje sledio je jovi pad i predaja svake od tri deonice. Dodatno su ga demoralisale vidno ispražnjene tribine dvorane “Aleksandar Nikolić” u odnosu na duel Đokovića i Nedovjesova, mada ni tada bivši Pionir nije bio pun kao što bi trebalo da bude kada najbolji i igrač sa ivice Top 20 igraju pred svojim navijačima, što je zasmetalo i igračima i selektoru Bogdanu Obradoviću.

– Indikativno je da mi imamo problema sa navijanjem jer smatram da ovi momci zaslužuju da u svom gradu budu nagrađeni aplauzom. Novak je intergalaktička zvezda, a u Beogradu ga je dočekala poluprazna hala. Ovi navijači koji su ostali osetili su da Viktoru treba podrška. Nećemo posustati, on je veliki šampion i biće spreman za sledeći meč – bio je vidno razočaran u publiku selektor Bogdan Obradović, dok je Troicki imao zamerke i na brzinu podloge za koju je naveo da je očigledno veoma stara i da je zato usporena.

Kada je u pitanju nastavak duela Srbije i Kazahstana, u subotu je na programu odmeravanje snaga u dublu (15.00), dok će odluka pasti u nedelju bilo u meču najboljih tenisera dve zemlje ili u duelu „drugih tabli“. Zato Obradović ostavlja otvorenom mogućnost da se promene igrači u igri parova (prijavljeni Zimonjić i Đoković). Više će se znati neposredno pred subotnji meč, posle prespavane noći i razgovora celog tima s obzirom da su promene moguće do sat vremena pred početak meča dublova.



Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari